Aktuelt

Norske eksperter skuffer imidlertid ikke

Blekket har knapt tørket på erklæringen fra toppmøtet i Singapore, før "norske eksperter" uttrykker at de er skuffet. Norske eksperter skuffer således ingen som på mystisk vis forventet skuffede norske eksperters skuffelse.

Å nei og nei, skuffet nå igjen! Faksimile: Aftenpostens forside.

Donald Trump og Kim Jong-Un har undertegnet en felleserklæring om nedrustning, og i en NTB-melding heter det:

– Nord-Korea forplikter seg til å arbeide mot en fullstendig atomnedrustning på Koreahalvøya, heter det i dokumentet som Donald Trump og Kim Jong-un undertegnet etter toppmøtet tirsdag, og som AFP har fotografert.

Teksten nevner ikke USAs opprinnelige krav om «fullstendig, verifiserbar og irreversibel atomnedrustning», som innebærer ødeleggelse av alle atomvåpen og inspeksjoner, men gjengir en tidligere og vagere forpliktelse.

Aftenpostens glimrende spaltist Therese Sollien – som vanligvis har orden i sysakene – kommenterer avtalen slik:

Et stort gjennombrudd i sakte fart

Det skal mye til å bli enige om en varig løsning med Nord-Korea. Men Donald Trump tok ikke munnen for full da han sa at samtalen gikk bedre enn noen kunne forvente.

Men blekket på erklæringen rakk knapt nok å tørke og pressekonferansen ikke engang å starte før «norske eksperter» meldte seg så skuffet, så skuffet.

– Det er skuffende å se at Trump ikke har klart å få en eneste innrømmelse fra Kim i forhold til det han har sagt tidligere, sier professor Stein Tønnesson ved fredsforskningsinstituttet PRIO til NTB.

Jøye meg, den så vi i hvert fall ikke komme!

Og så akkurat nå da, som norske eksperter – mot kompakt konsensus – hadde bestemt seg på forhånd for ikke å være dønn kritiske til eller skuffet over Donald Trump og greier!

Vel, i motsetning til Donald Trump skuffer i alle fall ikke norske eksperter. Og godt er det, for det ville jo vært et forferdelig sjokk for publikum og media hvis norske eksperter hadde skuffet ved ikke å uttrykke sin permanente skuffelse over Donald Trump.

Det er tross alt det vi har norske Donald Trump-eksperter til, er det ikke?