Terrorisme og ekstremisme

Europa utmattes av jihadister og terror

I Storbritannia ble 441 personer arrestert for terrorrelaterte handlinger i 2017, mens i Frankrike er halve militæret utstasjonert ved skoler, jernbanestasjoner, sentrale monument, synagoger og andre sårbare mål. Det snakkes om at en rekke land går mot en utmattelse i krigen mot terror.

Ny statistikk fra britisk antiterror-styrke viser at siden 9/11 2001 har 4.182 personer blitt arrestert knyttet til terrorrelaterte handlinger. Siste året hele 441 personer. Det blir med andre ord flere og flere.

Halve det franske militæret er i dag utstasjonert ved skoler, synagoger, sentrale monument som Eiffeltårnet, og jernbanestasjoner. Det snakkes om at militæret er utslitt av å patruljere gater for å beskytte borgerne fra terrorangrep. Sentrale i NATO  frykter at over tid vil de europeiske hærene «bli bedre til å vokte jernbanestasjoner og flyplasser enn å føre krig». Eller som en hjemvendt offiser fra Afghanistan til Belgia sier det: «Vi står rundt forbi som blomsterkrukker og bare venter på å bli knust.»

I Tyskland skjer det samme: For første gang siden 2. verdenskrig er militæret sendt ut i gatene.

Men tar europeiske land terrortrusselen på alvor? Det franske magasinet Causeur sier spørrende: er det et «Batmansyndrom» vi ser?

«How can we respect a society that is too cowardly to fight those who threaten its citizens, and that demonstrates its weakness by systematically seeking appeasement at the price of the most unreasonable accommodations? It is the ‘Batman syndrome’: the hero refuses to kill, he systematically saves his enemy who escapes and kills new victims until the hero catches up with him, and so on.»

Nå skal nemlig Frankrike løslate 50 terrorister som har sonet ferdig dommene sine. De slippes altså løs blant borgerne. I Storbritannia skal 80 islamske fundamentalister settes fri fra fengsel. De sluses altså ut i gatene blant oss borgere, og mange av dem var allerede kjent for politi og sikkerhetsmyndigheter før de gikk til dødelige angrep.

According to a new French report, nearly 10 % of the 512 prisoners incarcerated for terrorism are likely to be released by the end of 2018. Their release may well pose a major threat. Khamzat Azimov, a terrorist who stabbed a man to death and injured four other people with a knife in central Paris, was known to counter-terrorism forces. Belgium released from prison a terrorist who had gone on a «bloody rampage» in the city of Liege two days before he killed two policewomen and a passerby.

Bare noen dager etter det dødelige angrepet i Liege, avverget Frankrike jihadister i å detonere eksplosiver som kan ha inneholdt den svært giftige væsken ricin. Ikke nok med det: Like etter dette så man på nytt et terrorforsøk, denne gangen mot homoseksuelle miljø. Det er ingen tvil om at Franrkike er erobrings-islams fremste mål i Europa. 247 personer er drept i terror siden 2015.

The ‘knife intifada’ is no longer reserved just for Israel. In Magnanville, a couple of policemen, Jean-Baptiste Salvaing and Jessica Schneider, were stabbed in front of their three-year-old child. Father Jacques Hamel was slaughtered in his church. In Marseille, Laura and Maurane had their throats slashed. These crimes will continue so long as the Republic leaves the enemy in peace».

Statistikken er nådeløs: Bare i 2017 ble 9.157 personer saumfart av sikkerhetspolitiet minst én gang, ifølge en offisiell fransk rapport. Samme år ble 20 større terrorangrep avverget. 20!

Svenske myndigheter gikk tidligere i år ut med denne statistikken: Nabolandet vårt har rundt 2.000 potensielle voldelige jihadister – pluss 1.000 potensielle voldelige på den ene eller andre politiske fløyen. (De sier dessverre ikke hvilken fløy som er mest belemret med disse voldsekstremistene). Svenske PST, Säpo, forteller om 6.000 henvendelser/tips i måneden som er terrorrelatert. Annenhver dag mottar Säpo varsel om forestående terrorangrep. Ressurssituasjonen er på bristepunktet.

Vi norske borgere har ikke fått informasjon om hvor mange PST har på listen sin over potensielle terrorister. Det kan visstnok skape oss utrygge og urolige. Ettersom Sverige sier de har 2.000 av dette slaget tilhørende Muhammeds hær, er et anslag på kanskje opp mot 7 -800 personer i Norge, antakelig ikke full skivebom. De kan altså være over det ganske land.

Hva gjør myndighetene den dagen sikkerhetsstyrkene i ulike europeiske land ikke makter å holde unna lenger? Ofres borgernes trygghet og liv, eller ender vi opp med interneringsleire?

European Terrorism: The ‘Batman Syndrome’