Islam

Småbarn i shorts og som spiser svin mobbes

Småbarn mobbes fordi de bruker shorts, og fordi de spiser leverpostei og salami. Vi snakker om førskolealder. Hva om det var motsatt? At de som ikke spiser svin og bruker hijab mobbes? Hadde det blitt en nasjonal skandale?

Opprørte foreldre har kontaktet den uavhengige journalisten Joakim Lamotte (Facebook 8. mai 2018) etter at de fikk en skriftlig melding fra skolen. Meldingen omhandler barn i førskolen. I meldingen fra skolen i innvandrertette Jordbro, som ligger sør for Stockholm, heter det:

«Et annet problem som har oppstått handler om religion. En del barn har blitt ertet fordi de spiser mat som svinekjøtt, samt på grunn av deres klær (eksempelvis at de bruker shorts eller at voksne ikke bruker slør).

Skolens ledelse understreker følgende til barnas foreldre i brevet:

«I skolen belyser vi ALLES LIKEVERD uansett religion, etnisk bakgrunn, seksuell legning, alder, kjønn eller opphav.»

Omvendt rasisme

Vi vet hvem som har indoktrinert disse barna som mobber i religionens navn. Som en foreldre sier til Lamotte:

«Om det hadde vært omvendt ville skolen satt himmel og jord i bevegelse, men nå sender man forsiktig ut et kort brev. Dette er ideer som kommer fra hjemmet. Det er foreldre som indoktrinerer barna til å oppføre seg slik. Foreldrene det handler om bryr seg sannsynligvis ikke om informasjonen i dette brevet.»

Videre sies dette – oppgitt: – Om skolan menar allvar måste de sätta ner foten och plocka in föräldrarna tillsammans med socialtjänsten och förklara vad som gäller i Sverige. Om de vägrar lyssna så måste det få konsekvenser. Men det kommer sannolikt inte att hända. Jag tror att det kommer skyfflas mellan stolarna som vanligt.

Meldingen til foreldre fra skoleledelsen i Jordbro.

Lamotte ringer skolens ledelse, rektor, og spør hvordan de vil håndtere problemet. Rektor, Jannica Andreasson, vil ikke gi noen kommentar – utenom denne:

«Jeg skal undersøke dette, og så får du komme tilbake til meg før helgen.»

-Er du muslim?

Jeg hadde ei jente boende hos meg på Rodeløkka (Oslo øst, like ved Grünerløkka) i 1995. Det er altså 23 år siden. Seksåringen var nyankommen fra Pakistan, og begynte på Grünerløkka skole. Hun ble mobbet. Av barn født i Norge av pakistanske foreldre. Ikke mobbet av norske barn (de var hennes venner fra dag 1). Hvorfor ble hun mobbet? Vel, i gymtimen hadde hun gymdrakt. Dermed viste hun sine (uislamske) nakne ben. Da det ble vår og varmen kom, brukte hun en knelang shorts. (Min skyld, innrømmer det.) Spørsmålet fra de pakistanske barna til den naturaliserte jenta fra Islamabad, var: Hvor er du fra? Jentungen svarte: Islamabad. Neste spørsmål var: Er du muslim? Svaret var: Ja, jeg er muslim. Barnas respons på sistnevnte var: Nei, det er du ikke. Og de ville ikke ha noe med henne å gjøre.

Denne jenta ble også mobbet av pakistanske barn da hun etter skoletid lekte i Sofienbergparken. Temaene var de samme: «Uislamsk/islamsk.»

Historien fra Rodeløkka i 1995 og Jordbro i 2018 vitner om demografiens betydning. I denne demografiens kjerne er islam. Og innfødte voksne som i «antirasismens navn» ikke våger å stå opp for grunnleggende verdier i samfunnet vårt. 

Islam vinner frem. 

PS: Denne jenta fra Rodeløkka i 1995 er i dag en voksen kvinne på 30 år, og en skattet artist i Pakistan. Uten slør. I vestlige klær. Er det ikke litt «rart», sånn opp mot islam-klestilstandene i Skandinavia?