Innsparket

Sjokkmåling: 60 % stemmer SD

De av mediene så forhatte Sverigedemokraterna får nesten 60 prosent oppslutning på en valgmåling blant unge i Kristianstad.

Det er Kristianstadsbladet som melder om meningsmålingen blant elever på den videregående skolen i Kristianstad, Österänggymnasiet. Målingen ble gjort under en valgdebatt og skapte sjokkstemning blant de andre partienes representanter. Av de 262 elevene som stemte, ga hele 150 personer sin stemme til SD. Nærmest SD kom moderaterna med 51 stemmer. Kun 11 elever stemte på Sosserna.

Mange elever klappet da resultatet ble kjent. Andre stemmer sår tvil om målingens seriøsitet.

Innvandringens konsekvenser

Ikke unaturlig peker SDs representant på valgmøtet, Niclas Nilsson på innvandringen negative sider som hovedårsaken til resultatet. I motsetning til politikere og journalister lever jo de unge med de negative sidene i hverdagen sin, i de mer og mer voldelige svenske gatene, i de mer urolige skolene.

Mange elever var misfornøyde med at tema de etterlyste til valgdebatten ikke ble tatt opp: likestilling og flyktningpolitikk, to tema tett knyttet till hverandre i disse svenske Midtøsten-tider.