Innvandring

Når selv ikke et dekket bord er godt nok

Hvor lenge skal vi høre på at det er storsamfunnets skyld at ungdom i Groruddalen har problemer? Hva mer skal vi gjøre – leve livene deres?

Advokat Vidar Lind Iversen slåss i oppveksten. Nå er han forsvarer for mange av problemungdommene i Oslo.

En godt betalt forsvarer som får sitt fra felleskapets honningkrukke. Og hva «forsvarer» han de fra?

Vidar Lind Iversen: «Problemene er sammensatt, men det skyldes ikke innvandring, eller innvandrere, alene. Ofte er det en kombinasjon av at ungdommene føler seg stigmatisert, fattigdom, manglende oppfølging fra skolen og at det ikke er andre fritidstilbud i områdene. Og for mange er det for dyrt å drive med fotball, for eksempel.» (Nettavisen)

Det kan virke som dumhetene aldri tar slutt. En fotball koster 59 kroner på XXL. I 70 prosent av norske klubber kan man spille barnefotball for under tusenlappen per år. Hva med å holde opp med å sende ut tusenvis av kroner hvert år til hele tjukke slekta i utlandet? Hva med å prioritere, slik alle vi andre må? Hva med å ta aktive valg på vegne av sine barn?

Det er flust av fritidsmuligheter i Oslo. Kanskje en av Norges mest barnevennlige byer. Uansett årstid og værforhold finnes det hundrevis av mulige aktiviteter for hele familien, for store og små. Mange av aktivitetene er attpåtil helt gratis. Du har bondegårder, lekeland, skog og mark, herlige parker, badestrender, fiskemuligheter, ski, skøyter og aking vinterstid, bading og minigolf om sommeren; lekeland og opplevelsessentre når du foretrekker innendørs action, og selvsagt mye mer. Og i tillegg er det subsidierte barne- og ungdomsaktiviteter innenfor et bredt spekter sportsaktiviteter.

Har du ikke råd til utstyr er det flust av loppemarkeder på høst- og vårparten der du får slengt etter deg sportsutstyr til spottpris. Vi snakker hundrelapper for et par flotte langrenn ski med staver og støvler. Og syklene går for en slikk og ingenting. Ja, alt du måtte trenge av utstyr til fritidsaktiviteter finner du på loppemarkeder.

Ingen i Norge er så fattig at de ikke har råd å gi ungene fritidsaktiviteter. Det står på viljen til foreldrene. Det er foreldrene som er problemet, ikke alle andre!

Vi skattebetalere som sponser integreringsfesten, eller dagen derpå, som koster milliarder hvert år, begynner å bli mektig lei av stakkarsliggjøringen av innvandrere. Alt snakket om fattigdom i verdens rikeste land, der stor sett alt er «gratis» som alders- og uførepensjon, arbeidsledighetstrygd, sosialstøtte som helse- og omsorgstjenester, sykehus og aldershjem, skoler og universiteter og en drøss av familiepolitiske ordninger som nedkomststønad, barnetrygd, foreldrepermisjon og barnehager.

Herregud, du snakker om å komme til dekket bord. Allikevel er det ikke godt nok. Spør sosialistene. Her må det til mer omfordelingspolitikk, så blir verden rettferdig.

Nå må dere venstrevridde journalister holde opp å skylde på nordmenn. Det er ikke nordmenn eller europeere som forårsaker oppblomstringen av geografiske avgrensede områder (over hele Europa) hvor majoriteten er muslimer som flytter sammen, samtidig med de innfødte flytter ut. Slutt å skylde på ytre omstendigheter!

I Norge teller den ikke-vestlige befolkningen rundt 410 000 personer. Kanskje det er på tide å ta en pause når vi har brukt over 100 milliarder kroner på integreringstiltak de siste 30 årene uten å være i nærheten av å komme i mål?

Hallo, er det noen ansvarlige politikere hjemme?