Overskrifter (nyhetssøk)

– Den norske kirke er en branntomt

Gi bort kristne helligdager til islam og miljøpolitikk, sier kristen leder. Det var nestekjærligheten sin, det!

Leder i Norges kristelige Studentforbund, Ingvild Yrke, foreslår å «gi bort» noen av de kristne helligdagene til kvinnebevegelsen, miljøbevegelsen og muslimer, melder Klassekampen.

Nylig gikk prestene Einar Gelius og Per Anders Nordengen ut i media og mente at det var for mange kristne høytidsdager, de såkalte «andredagene», og Yrke følger opp med å ville gi dem bort til tre andre religioner.

Feminist- og miljøteologi…?

Forbundet er en landsomfattende kristen studentorganisasjon, som beskrives som teologisk forbundet knyttet til frigjøringsteologi, feministteologi og andre progressive teologiske retninger. Hvis du lurer på hva den kristne organisasjonens to «andre progressive teologiske retninger» innebærer, så gir Yrke svaret: det er henholdsvis islam og miljøpolitikk.

Den kristne studentleders interesser vil følgelig gjøre kristne høytidsdager om til religiøse høytidsdager for islam, feminisme og miljøpolitikk.

– Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, verdens miljødag og id al-fitr eller id al-adha er gode alternative offentlige høytidsdager, sier Yrke.

I årenes løp er det mange som har notert seg at feminismen og miljøbevegelsen har fått et religiøst tilsnitt – de har i alle fall sine helligdommer, profeter og blasfemilover på plass – og det er jo ikke så underlig når det nå viser seg at de faktisk opererer med egen teologi.

Islam er derimot en religion, men hvorfor kristne ledere, organisasjoner og kirker ser det som sin oppgave å misjonere for den, må øh…gudene vite. Men det er vel regnet for toppen av moteriktighet blant våre progressive kristne, da.

Mer nestekjærlighet her, takk!

Leder for Oslo Fremskrittsparti, Mazyar Keshvari, er ikke imponert:

– Den norske kirke er en branntomt. Det er bare å kondolere og starte å feie opp restene, sier han til Klassekampen.

– Man kan med rette spørre om såkalte prester og kristne, som bevisst og aktivt jobber for å fjerne kristendommen og dens relevans for å innføre islamsk innflytelse og dominans, virkelig er kristne og tjener herren eller helt andre krefter, sier Keshvari.

Heller ikke visepresident på Stortinget Abid Raja er nevneverdig begeistret for forslaget, som han mener er en særordning for muslimer – alt tatt i betraktning har vi noen andre tilvandrede religioner her til lands enn islam og atter islam – og som vil innebære «urolig grobunn» fremfor å bygge fellesskap.

Men, men, hva med all nestekjærligheten, da?

I tillegg mener hun at det vil være en nestekjærlig handling å gi muslimene en fridag.

– Vi kristne er kalt for å kjempe de svakes sak. Vi som er majoritet, må gi dem den dagen, hvis de noen gang skal få den, sier Yrke.

Nestekjærligheten, ja. Den er jo superkristen og snart det eneste Den norske kirke og det kristelige forbundet terper på av kristent tankegods. Som det ultimate utpressingsmiddel overfor befolkningen.

Lignelsen om Den moteriktige progressive

Det blir nemlig aldri nok nestekjærlighet når det gjelder islam, feminisme og MDGs miljøpolitikk. På dette punktet må vi tydeligvis være – bokstavelig talt – så selvutslettende at bare ekte kristen nestekjærlighet kan gjøre susen.

For alle kjenner jo historien om Den moteriktige progressive som i likhet med den mer kjente barmhjertige silmarillen var på vei hjem, men stoppet da hun fant tre teologer og 4997 tilhengere i grøftekanten? Progressiv som hun var, tok hun med alle sammen hjem til huset sitt. Som hun flyttet seg selv og familiemedlemmene sine ut av for å gi plass til Basim Ghozlan, Marie Simonsen og Eivind Trædal samt deres 4997 proselytter. Hun sørget for å fjerne alle bevis på sin egen og familiens eksistens før de flyttet ut, da, sånn at de 5000 ikke skulle føle seg krenket eller ukomfortable på noe vis. Ja, Den moteriktige progressive solgte faktisk absolutt alt hun eide, altså bortsett fra huset som de 5000 nå bodde i, for å finansiere livsoppholdet og all misjonsvirksomheten deres. Hun var snill, hun!

Like nestekjærlige og venstreorienterte hadde alle ekte kristne vært hvis det var noe tak i dem. Da hadde guds rike innfunnet seg på jord øyeblikkelig. Men det er de dessverre ikke, for de ser ut til å være travelt opptatt med å leve dagliglivet sitt så kristent som de formår, mens de overlater venstrepolitiske mirakler og påfølgende paradistilstander til gud. Jøss, for noen egoister!

Ha ha, markere mot kristenforfølgelse, du!

Hva med å stille seg solidariske for vanskeligstilte medkristne i andre deler av verden, for en gangs skyld? Å omgjøre en av de overflødige kristne høytidsdagene til Den norske kirkens offisielle markering mot islams pågående forfølgelse, fordrivelse og utslettelse av kristne minoriteter i det som en gang var deres kjerneland i Midtøsten og Nord-Afrika, for eksempel?

Kunne det være noe? Neppe, de er jo ikke progressive, islamvennlige, feministiske og miljøbevisste sånn som Norges kristelige Studentforbund, må vite. Antagelig har de ikke hørt om Miljøpartiet De Grønne og MeToo-bevegelsen en gang.

Dessuten er de kristne og et sted må grensen for kristen nestekjærlighet tross alt gå!