Aktuelt

Vil forby hijab på jenter under 10 år

Østerrikes regjering vil ha forbud mot hijab på barn under 10 år i skole og barnehage. Slik skal utviklingen av parallelle samfunn begrenses.

Vi er mange som har registrert det europeiske fenomenet: Barn puttes i hijab i yngre alder her enn i opprinnelseslandet. Hva kan det skyldes? Det er vanskelig å se annet enn at foreldre og aktuelle miljø, moskeer inkludert, slik optimalt vil sikre at jentene ikke fristes til å tro at den friheten ikke-muslimske jenter har, også skulle gjelde for dem.

Dessuten fungerer hijaben segregerende: de troende versus de «vantro». Som Jeanette sa det: det var forbud mot vennskap med de vantro allerede som lite barn. De «vantro» kommer jo til helvete, som hun fortsatte.

Østerrike har forbudt ansiktstildekning. Å gripe fat i hijabproblemet, er et viktig skritt videre. Kansler Sebastian Kurz forklarer hvorfor slik:

“Our goal is to confront any development of parallel societies in Austria.” (…)  “Girls wearing a headscarf in kindergarten or primary school is of course part of that.”

-Nytt fenomen

Vi som bodde i eksempelvis Oslo indre øst på 90-tallet, husker godt at hijab på jenter var et ikke-eksisterende fenomen. Jeg kan i alle fall ikke erindre dette plagget før overgangen 1990-2000-tallet. Norskpakistansk ungdom som ikke var vestlig kledd, brukte den nasjonale pakistanske drakten: vide bukser, sid tunika og et sjal hengende rundt nakken/skuldrene. Kurz observerer noe av det samme:

“What I can tell you is that it is a growing phenomenon. A few decades ago we did not have this in Austria and now it occurs primarily in Islamic kindergartens but also here and there in public establishments of Vienna and other cities,” Kurz said.

Ja, dette fenomenet er også en del av erobringstokten kulturelt til islam i Europa. Islamiseringen foregår rett foran nesen på politikerne. Men islamkatten har fremdeles et meget godt grep om disse politikermusene. Det er ingenting i vår regjerings Jeløya-plattform som tilsier at dette plagget skal røres. Dessverre. Desto høyere hurra for Østerrike. La oss håpe forbudet vedtas (må ha med enten sosialdemokratene eller det liberale partiet), og at det får en smitteeffekt i andre europeiske land.