Innvandring

Trykkokeren i Sverige i ferd med å eksplodere?

VIDEO: Masseinnvandringen til Sverige skaper enorm splid blant svenskene. I lille, idylliske Lysekil ved norskegrensen, gikk svenske jenter til kraftige verbale angrep på eldre svensker som var fortvilet over vandalisering av sentrum, trusler, fysiske angrep på vektere og gjengoppgjør. En eldre mann ble skreket til at "du kan ta deg faen på" at det er svenske menn som begår voldtektene i Sverige. Man kan få frysninger av mindre.

Det er ikke levende bilder fra SVT som viser oss opptrinnet i Lysekil, en gammel fiskerlandsby på vestkysten mellom Svinesund og Gøteborg med om lag 7 500 innbyggere.

Joakim Lamotte, den frittstående journalisten, hadde fått med seg at livet i denne byen ikke er som før: trusler, angrep på vektere, vandalisering av sentrum, som knuste butikkvinduer, og gjengoppgjør. Lamotte har over 150 000 følgere på Facebook, og la ut en teaser om at han ville besøke Lysekil for å snakke med innbyggerne om hvordan de opplever den nye situasjonen. Mange tok oppfordringen og møtte frem i går på torsdag.

-Hva er det svenske?

Også en del unge menn var til stede. De fleste av ikke-svensk bakgrunn ser ut til å være av afghansk herkomst. Der var også en mor med sin ungdom. Hun opplevde tidlig stemningen som så «aggressiv» at hun trakk med seg sønnen bort fra seansen.

 

Den unge kvinnen skriker mot moren, som hun mener stigmatiserer alle med mørkere hudfarge. (Vel, de var på torget for å snakke om «det nye Lysekil.)

 

-Hvorfor er du redd? spør denne unge mannen. -Fordi det er aggressivt, svarer moren idet hun er i ferd med å forlate torget. Og får beskjed fra den mest aggressive svenske unge kvinnen: -Du er ikke offeret her!

Slik skrikes det om ikke «å prøve å være offeret».

Da er det pensjonisten som prøver å formidle sine opplevelser, som at han sist fredag ble fysisk angrepet. Han opplever seg ikke trygg lenger, forteller han.

-Dem som ikke lever etter våre svenske lover. Tenk på meg. Jeg  er 67 år. Jeg har levd hele livet mitt her. Hvorfor er det ikke trygt nå?

Han fortsetter: -Lev som svensker, lev som svensker gjør.

-Hva er det svenske, nærmest skriker de svenske jentene hånlig mot han:

Det skrikes i munnen på hverandre. En av jentene tar opp voldtekter. Pensjonisten spør: -Jeg har levd trygt her. Hvem er det som begår de fleste voldtektene?

-Svensker, ropes det til svar. – Det kan du ta faen meg på! fortsetter hun.

Pensjonisten tror, ut fra kroppspråket, knapt hva han hører. Han fortsetter: – Jeg fikk juling her på fredag.

De vil ikke høre, og så kommer det fra ei av jentene:

-Svenskene oppfører seg akkurat like ille som innvandrerne gjør.

Dette er altså temperaturen i en liten by blant svensker. Hva sier det oss om nær fremtid og det allerede betydelige potensialet for voldopptøyer i det offentlige svenske rommet?

Og hva sier dette oss om hvilken propaganda massemedier og offentlige instanser som skolen har utsatt svenskene for gjennom en årrekke nå?

Se hele innslaget på 2 minutter 30 sekunder.