Aktuelt

Minst ni drept i Toronto

En mann i en varebil meide ned fotgjengere i Toronto mandag ettermiddag norsk tid. Han kjørte bevisst av og på fortau for å drepe, melder øyevitner. Politiet vil verken si noe om personens kjønn, alder, opprinnelse eller annet.

Mandag kveld bekreftet Toronto-politiet at ni er døde, 16 er skadd. To av de skadde skal være i kritisk tilstand. Føreren av varebilen ble arrestert i nærheten av angrepet. Motivet skal ikke være kjent. Øyevitner forteller:

Witnesses said the driver appeared to deliberately drive at speed on the pavement before «crumbling» pedestrians.

They said the driver swerved from side to side, on and off the pavement, in an apparent attempt to hit pedestrians.

 

Det som skal være en leiebil brukt til å drepe.

En mann ved navnet Ali forteller dette til CNN:

«This person was intentionally doing this, he was killing everybody.

«He kept going, he kept going. People were getting hit, one after another.»

He said a number of the victims were older people and at one point he saw a pram fly into the air.

Vi vet altså ikke motivet, men vi legger artikkelen under taggen «terror» så langt.

Oppdatering 24. april: 10 personer er nå bekreftet drept. NRK melder i morgentimene at det ikke handler om terror, i henhold til canadisk politi, som ikke finner et politisk motiv. Politiet finner derimot et annet motiv, forteller korrespondent Anders Magnus: Den 25-årige mannlige morderen skal ha hatt problemer med å ha draget på damer. Ja, det var litt av et motiv for å meie ned folk ala en IS-terrorist. Da snakker vi altså alvorlig psykiatri?