Integrering og integreringspolitikk

Leppa fra Grorud taler i tunger?

For inntil kort tid siden benektet «alle» ghetto-tilstander i Oslo. Nå kjempes det om hvem først «advarte». Men selv leppa fra Grorud, Thorbjørn Berntsen (Ap), snakker mer i tunger – det er eiendomshaier sin feil at vi har ghettoer.

Thorbjørn Berntsen «leppa fra Grorud», har bodd det meste av sitt liv i Groruddalen – blant annet 31 år på Vestli.

Dagbladet 30. april:

Faksimile Dagbladet 30. april 2018

«På 70-tallet advarte jeg om at vi måtte unngå ghettopreg i Oslo, fordi vi så at det allerede da var en opphopning av innvandrere i Groruddalen. Men politikere har overlatt byutviklingen til eiendomshaier, som operer som cowboyer.»

«Vi advarte mot ghettoer for over 40 år siden, og nå har Grønland blitt lille Pakistan.»

Berntsen skylder på en liberalisert og urettferdig boligpolitikk.

«Det viktigste er å skape lokalsamfunn hvor alle føler seg trygge.»

«Vestli ble bygget med lys, rom og luft rundt husene, men det som skjer i dag, er at boligutbyggerne kjøper opp disse leilighetene, hakker dem til små hybler, for å leie dem ut til skyhøye priser.»

«Skal vi få til en skikkelig integrering, må vi ha en ordentlig strategi. (…) politikere må ta skikkelig grep om boligutviklingen, før det går ordentlig galt. (…) Det er spørsmål om ressurser, og disse må fordeles jevnt utover.»

Hvorfor nevner aldri Thorbjørn Berntsen & Co elefanten i rommet?

Jeg blir like forbauset hver gang. Penger, dere, og rettferdig fordeling!

Er mennesker zombier? Tomme skall? Bare de får nok luft rundt blokkene, flere trær og større kommunalboliger blir det bra? Litt tvangsflytting av folk hit og dit og Groruddalen blir reneste idyllen – et harmonisk felleskap. Alle får seg en jobb og respekterer hverandres ulikheter og rettigheter, og leker med hverandre i all fordragelighet.

Kom igjen, Berntsen, du kan bedre?