Anbefalt

En «bombe»: Jimmi Åkesson behandles normalt

Han er æreskjelt år ut og år inn. Men Jimmie Åkesson er mannen bak den politiske bragden det er å tredoble oppslutningen om Sveridemokraterna. For første gang blir han behandlet som en "normal" politiker av toneangivende reporter i Sverige.

Etter å ha vært et marginalt fenomen i svensk politikk, har Sverigdemokraterna gått til det politiske sentrum i svensk debatt. De andre partiene kappes om å overta deres innvandringspolitikk.

Åkesson er mannen verken norske Fredrik Skavlan eller svenske reportere har klart å gjøre stort annet med enn å brunbeise på det mest usaklige. Men nå er det litt nye tider i Sverige. Stjernereporteren i Sveriges Radio (SR, Sveriges NRK), Jörgen Huitfeldt, fikk nok av sensuren han opplevde i SR på innvandringsfeltet, hoppet av i fjor høst og har gått til det nye, uavhengige nettmagasinet Kvartal.se som leverer kvalitetsjournalistikk.

Og det er Huitfeldt som har intervjuet Åkesson for Kvartal, i det som er det faste «Fredagsintervjuet».

Hør det interessante intervjuet her.

Foto: Jörgen Huitfeldt, Kvartal.se.

-Våre meninger er helt ok nå. Men vi er fremdeles dumme og ekle, sier Åkesson.