Aktuelt

Sverige: En drept og fire skadet av grov vold

En er drept og minst fire skadet i det politiet mistenker at var et masseslagsmål. Voldsepisodene i Sverige er nå så mange og forekommer så ofte at det er umulig å holde oversikt, ikke minst fordi de begynner å bli så vanlige at de ikke lenger skaper de helt store overskrifter.

Fem menn i alderen 18 til 21 år ble brakt til sykehus med knivskader etter det svensk politi mistenker at var et masseslagsmål i bydelen Drottninghög i Helsingborg, melder Aftonbladet. En mann i 20-årene var så hardt skadet at livet hans ikke sto til å redde, mens andre behandles for alvorlige skader. Ifølge ubekreftede opplysninger skal ytterligere en person ha blitt mishandlet med en gjenstand, og det foreligger opplysninger om skuddskader. Politiet utelukker ikke at det kan være flere som er skadet.

Polis och ambulans larmades vid 20.30-tiden på tisdagskvällen till stadsdelen Drottninghög i Helsingborg med anledning av samtal om en skadad man i 20-årsåldern som hittats utomhus.

– Vi misstänker att det varit någon form av bråk på platsen, säger Fredrik Bratt, vakthavande befäl vid polisen i region Syd tidigt.

Knivskador

Senare hittades fyra unga män till.

Någon fanns i anslutning till samma plats på Blåkullagatan och några hade på olika sätt tagit sig till sjukhuset på egen hand.

– Vi kan inte utesluta att det kan finnas fler skadade, säger Fredrik Bratt.

Samtlige er utsatt for det politiet beskriver som grov vold. Flere mistenkte åsted er avsperret av politiet, som av sikkerhetsgrunner også sperret av sykehusets akuttmottak i flere timer. Det er foreløpig ingen opplysninger om de skadede eller gjerningsmenn, men avsperring av sykehus skjer vanligvis i forbindelse med bråk i eller mellom innvandrergjenger fordi opprørte gjengmedlemmer, rivaliserende bander og pårørende samler seg utenfor og/eller forsøker å trenge seg inn på sykehuset. Et vitne på plassen sier da også til Expressen at det er har samlet seg utrolig mye folk og at det er stor uro.

Mord och mordförsök

Samtliga inblandade är män mellan 18 och 21 år.

Polisen kan i nuläget inte säga vad som legat bakom bråket.

– Det vet vi inte just nu. Det är mycket möjligt att det framkommer uppgifter så vi får en klarare bild i förhören som nu kommer hållas, säger Fredrik Bratt.

Vid 05-tiden berättar vakthavande befäl Magnus Lefèvre att det är för tidigt att säga vad som kommit fram av förhören.

– Vi håller på fortfarande. Sedan får vi sa vad åklagaren tar ställning till. Ingen har gripits, men det pågår ett omfattande utredningsarbete.

Polisens brottsrubriceringar är mord och mordförsök.

Det har vært flere volds- og skuddepisoder i Helsingborg på nyåret. I januar ble en drept og to skadet i bråk utenfor et festlokale. Tre menn ble pågrepet, mistenkt for drap og drapsforsøk. I februar ble en mann drept og en alvorlig skadet i en skyteepisode. Ingen er så langt pågrepet.