Islam

«Ingen islamister i våre gater!»

Et nytt fenomen er observert på Lillestrøm: Det festes hengelåser på en gangbru, som er en tradisjon med utgangspunkt i at kjærester markerer evig troskap til hverandre. Nå festes det derimot hengelåser med slagord som "Islamistfri zone". En ny norsk motstandsbevegelse er på vei?

Under krigen festet nordmenn binders i jakkeslaget som symbol på samhold mot nazismen. Da tyskerne forstod signalet bindersen sendte, førte dette til arrestasjoner og bøter.

For noen år siden oppstod det en annen tradisjon/markering, og som spredte seg til store deler av verden. Kjærestepar festet en hengelås på en bru for å markere evig troskap til hverandre. Hengelåsen har gjerne en inskripsjon; hvem avsenderen er og dato.

Hva skjer på Lillestrøm?

Dette har også vært et fenomen på gangbroen ved Nebbursvollen friluftsbad i Lillestrøm. Nå har tydeligvis lokale innbyggere laget sin helt nye vri på denne markeringen. Publikum kan nå lese dette på de nye hengelåsene:

«Ingen islamister i våre gater»

«Islamistfri ZONE.»

Sistnevnte altså det motsatte av plakater med beskjeden, «You are now entering a Shariah controlled Zone. Islamic rules enforced», som man kan observere på plakater i eksempelvis bydelen Tower Hamlets i London.

En observant leser av Rights.no har sendt oss disse fotoene fra Nebbursvollen:

 

Tradisjonen tro skal nøkkelen kastes i elven.