Politikk

Folkets mann?

Rødts Bjørnar Moxnes - initiativtaker til mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug - står frem i alle kanaler som majoritetens mann. Mon det?

Sylvi Listhaugs avgang er en seier for majoriteten, proklamerer folkets mann, Bjørnar Moxnes fra partiet Rødt.

Hvilken majoritet?

Fremskrittspartiet har nesten fordoblet oppslutningen sin siden begynnelsen av måneden, mens Rødts kurve henger i samme retning som en vissen blomsterbukett. Det viser en ny måling Kantar TNS har laget for TV 2.

Ni av ti velgere som stemte Frp i 2013, ville gjort det samme nå.

Faksimile fra TV 2.

På TV 2s måling går Frp frem med hele 9,8 prosentpoeng og er oppe på 20,6 prosents oppslutning, mens Ørnen i kongeriket, det stadig mer frynsete Anstendighetspartiet, står på stedet hvil på 23,6. Høyre er klart størst med 26,0 prosent.

De øvrige mistillitskameratene går derimot tilbake alle sammen.

Det gjelder særlig Moxnes´ parti: De går tilbake hele 2,1 prosent poeng, til 1,7 prosents oppslutning. SV går ned med 1,0 prosentpoeng til 5,6 prosent. Sirkus Trædal-partiet går tilbake med 1,5 prosentpoeng til 2,1 prosent og Senterpartiet går ned med 1,8 prosentpoeng til 10,3 prosents oppslutning.

D´herrer anstendighetskrigerne bør muligens bruke litt mindre tid på Facebook og Twitter, og litt mer tid på mattebok og kuleramme?

Men la oss ikke ødelegge moroa for majoritetsvenstre. De har jo endelig fått en ny settejustisminister i Frps Per Sandberg, og da er det ikke rart at det er brede smil og lutter glede blant dem nå. Så her er det bare å ønske til lykke med seieren!

Kanskje vi burde sende en blomst…?