Innsparket

Barrikadene blir stadig flere

Det norske landskapet endres. Endog politiet barrikaderer seg mot terror. Men Stortinget, anført av Ap, vil som kjent sikre rettsbeskyttelsen til hjemvendte terrorister fra Den islamske staten. De skal ikke kunne miste statsborgerskapet uten rettslig kjennelse.

Lesere av Rights.no sender stadig nye foto fra «Det nye Norge» til #fotoprosjektet. Som dette fra Stavanger, der politiet har barrikadert seg.

Stavanger er ikke som før. Da julegranen skulle tennes tidlig i desember, var politioppbudet slik, noe siddisene ikke har opplevd før, sies det til oss:

I Sandefjord har det også poppet opp terrorklosser, eller koranklosser, endog utenfor kinoen Hjertnes.

I Sverige ruster de seg også mot mer terror. På terrorens arnested, Drottninggatan i Stockholm, var det allerede utplassert betongklosser utformet som løver, da Rakhmat Akilov meide ned folk med lastebil i april i fjor.

Men løvene klarte ikke å stanse lastebilen. De veide kun 900 kg. Nå økes volumet på løvene til tre tonn tunge.

Man undrer seg: Hvordan ser det offentlige rommet ut om en håndfull år? Og man undrer seg også over dette: Hvordan kan et politisk flertall på Stortinget stemme mot at IS-krigere med dobbelt statsborgerskap gjennom et administrativt vedtak skal kunne fratas det norske?

Har de samme tenkt over hva reaksjonen blir i folket hvis en av disse faktisk dreper på norsk jord?