Anbefalt

Arbeidsnytt: Dystre tall om innvandrere og jobbmarked

Mange innvandrere jobber, men langt fra mange nok.

Statistisk sentralbyrå (SSB) la tirsdag frem en rapport om innvandrers yrkesdeltakelse under overskriften «Flere innvandrere i arbeid». Den kunne likså godt ha hett «flere innvandrere I NORGE» for det er lite i bakgrunnsmaterialet ellers som underbygger den optimistiske tittelen, skriver Baard Meidell Johannesen i Arbeidsnytt.

«Det påhviler en stor bevisbyrde på dem som mener at Norge er helt avhengig av innvandring – for ikke å snakke om dem som hevder at ‘uten innvandring stopper Norge’. Det kan faktisk se ut som det heller er det motsatte som er tilfelle», skriver Baard Meidell Johannesen, som har tatt en kikk på SSBs siste rapport om innvandrers yrkesdeltakelse og mener de er alt for optimistiske i forhold til tallenes tale.

Les resten hos Arbeidsnytt