Innvandring

SD vil sende innvandrere tilbake. «De lengter hjem», er påstanden

Jimmie Åkesson i SD går til valg i år på null innvandring og et eget direktorat for repatriering av innvandrere til land "der de bør bo".

Det er nasjonalvalg i Sverige i år. SD-leder Jimmi Åkesson skal presentere valgplattformen til partiet på pressekonferanse i Örebro i dag kl. 13. Her vil Åkesson fortelle at partiet vil legge ned Migrationsverket, tilsvarende norske Utlendingsdirektoratet, og heller opprette et «tilbakevandringsverk».

SD sier også at de vil åpne skoler i Somalia og Syria med svenske lærere i startfasen, og gi økonomisk repatrieringsstøtte i mint ett år. Dette for å gjøre repatriering mulig. Repatriering skal også ha som mål at folk dermed får mulgigheten til å bygge opp egen opprinnelsesland.

Partiet skjerper altså retorikken etter at Socialdemokraterna og Moderaterna – i alle fall i ord – har skjerpet innvandringspolitikken.

Partiets nullvisjon for innvandring er ikke av ny dato. Det nye er repatriering.  

Reklamemateriell på Sverigedemokraternas Facebook-side.

Vil tvinge de andre ut på banen

På en konferanse som partiet holdt i Riksdagen på lørdag, sa Åkesson følgende:

«Vi skal tvinge de andre partiene (ut) på den banen.»

Hvilke virkemidler partiet vil ta i bruk for å repatriere folk, kommer antakelig frem på pressekonferansen i dag. Hvem man ser for seg skal vende tilbake til opprinnelsesland bør også klargjøres. Men Somalia og Syria er nevnt som land, ergo er disse to gruppene pekt ut.

I et usignert innlegg om «tilbakevandringsverk» skriver SD at «Mange som bor her vil ikke det, de tvert om savner de sine hjemland. Vi mener at både for deres og for vårt samfunns skyld må¨vi tilby dem reelle muligheter til å vende tilbake», ifølge Samnytt.

Repatriering blir den nye striden

I et annet innlegg på Twitter sies dette:

«Jimmie Åkesson mener at neste strid innen migrasjonspolitikken kommer til å handle om tilbakevandring. Mange har kommet til Sverige på feilaktige grunnlag og vi må gjøre det lettere for dem å vende tilbake til sine hjemland.»

Innvandringspolitisk talsperson, Paula Bieler, sier dette:

«Många som lever i vårt land identifierar sig inte med Sverige och vill inte heller leva här, utan längtar till det land de fortfarande kallar hemland.»

Partiet vil også straffe hardt dem som angriper blålyspersonell. I et annet innlegg på Twitter sies dette: «Fengsel i minst fire år for angrep på blålyspersonell.» Bakgrunnen er 11 såkalte motdemonstranter som i desember i fjor ble dømt for å ha kastet sten mot politiet i forbindelse med at  nazistiske Nordiska motståndsrörelsen demonstrerte i Gøteborg.

Siden i sommer har SD gått tilbake på meningsmålinger med tre prosent til rundt 18 prosent. Dette forklares med at andre parti har gjort som Ap i Norge: skjerpet retorikk og forslag innen innvandrings- og integreringsfeltet.

Frykter å bli sendt «hjem»

For en tid tilbake i en samtale med et par, tre intellektuelle ikke-vestlige med muslimsk bakgrunn ble følgende sagt til oss:

– Hvis ikke integreringsproblemene løses og politisk islam stoppes, så blir vi sendt tilbake en dag.

Vel, det er nå jeg personlig langt fra overbevist om, men det er interessant at fulltilpassede «nye nordmenn» kan tenke slik.

Den svenske valgkampen kan bli svært hard grunnet de enorme problemene den ekstreme innvandringen har skapt. Man har blundet for kulturkollisjonene i flere tiår, man har nektet å sette inn fornuftige, bærekraftige tiltak både på selve innvandringsfeltet og innen integreringen. Og det er nettopp dette vi har advart mot i så mange år: Hvis man ikke «gjør jobben i dag», kommer situasjonen så ut av kontroll at nødvendige tiltak for å rydde opp blir helt uspiselige for svært mange. Og tiltakene vil også da gjerne være et brudd med vår myke demokratiske tradisjon.