Innvandring

Listhaug, Listhaug, hvor er du!?

Ungdomskriminaliteten i Oslo øker. Det som Arbeiderpartiet tidligere har fornektet, forlanger de nå at Sylvi Listhaug skal rydde opp i. Men Aps egne løsninger er mer av det samme.

Noe må gjøres, Listhaug, skriver Jan Bøhler (Ap) i Dagbladet. Å rope på Listhaug er Ap blitt gode på.

Bøhler er bekymret for gjengkriminaliteten i Groruddalen. Det var da vitterlig på tide.

For ungdomskriminaliteten øker i Oslo, og den anmeldte kriminaliteten gir ikke et reelt bilde hva som faktisk foregår på grasrota. Sier Bøhler nå, og viser til politiets nylige fremlagte statistikk.

Hovedårsaken er at ungdommer faller utenfor skolen, fortsetter Bøhler. I tillegg har ungdommene generelt dårlig råd og gjenger frister med lettjente penger.

Bøhler har faktisk i «flere måneder» spurt ungdommen i drabantbyene om hva som kan gjøres.

Send mer penger

Bøhler etterlyser mer penger for å motvirke utviklingen:

Gjeninnfør tiltakspenger, bedre forebygging blant barn og unge. Bygge flere fritidsklubber og høyere tildeling av offentlige midler til idrettslagene for å få ned treningsavgifter. Flere korps, biblioteker, musikkverksteder og satsing på AKS (aktivitetsskolen) etter skoletid. Mer penger til forebygging av gjengkriminalitet og – selvsagt – flere politispesialister som skal overvåke Groruddalen.

Sistnevnte fordi «nå må regjeringen ha lært». Ikke snaut.

Løsningen

Med andre ord lanserer Ap-Bøhler mer av det samme.

Hva med å stoppe den ikke-vestlige innvandringen fra dysfunksjonelle stater før vi bruker enda flere milliarder kroner på å redde Jan Bøhlers kjære Groruddalen?