Islam

Jente (11) fikk hijaben revet av. Så viste det seg at alt var løgn

Ei jente på kun 11 år stod frem i canadisk fjernsyn med en sterk historie: Hun ble angrepet av en mann med saks to ganger på vei til skolen. Mannen kuttet av henne hijaben, fortalte jenta. Dermed var et nasjonalt sirkus satt i gang av mediene. Politiet tok påstanden like alvorlig som den var. Etterforskningen konkluderte med at alt var ren og skjær løgn. Hvilke krefter stod bak jenta?

Det er selvsagt svært sjokkerende: En mann i 20-årene, beskrevet ganske detaljert av 11-åringen, skal ha brukt saks to ganger på hijaben hennes for å fjerne den fra jentas hode. Dette skjedde da jenta var på vei til skolen sammen med lillebroren, fortalte hun.

Alt som kunne krype og gå av tradisjonelle medier var på plass og intervjuet jenta på pressekonferanse (arrangert på jentas skole) etter de påståtte overgrepene (bildet fra pressekonferansen der jenta forteller om angrepet, alle bilder skjermdump fra Youtube).

Jenta forteller hvor skremmende det hele var, at hun ble fryktelig redd, som politiet tok alvorlig.

Jenta ga endog et ganske detaljert signalement av gjerningspersonen. Lillebroren stod også frem og vitnet om hendelsen, omtalt som «hijab-kuttingen».

Frem sto også jentas mor:

-We believe in Peace, and I am so proud of being a Canadian, sa den gråtkvalte moren i nikab.

Hun vil gi beskjed, fortsatte hun: -Hvordan kan noen gjøre noe slikt?

Også statsministeren, Justin Trudeau, stod frem bestyrtet og dypt indignert.

-I can’t imagine how afraid she must have been. Dette er ikke hva Canada er, fortsatte han. Og for den som skulle betvile at pressen ikke kjenner sin besøkelsestid:

Nei, dette er ikke hva Canada er, Trudeau. Du har helt rett. Det hele har nemlig vist seg å være fabrikkert. Politiet etterforsket saken grundig, og kunne konstatere at hijab-angrepene på jenta aldri har funnet sted. Det var oppspinn fra ende til annen.

However police said Monday morning that after a thorough investigation, they don’t believe the incident happened. “After a detailed investigation, police have determined that the events described in the original news release did not happen,” police said in a statement.

Politiet ga klar beskjed videre: De vil ikke kommentere saken ytterligere.

Saken var ikke bare et hett tema i MSM i Canada tidligere i januar i år, den fikk også føtter å gå på ut i verden. Som i The Guardian. De siterer jenta:

 ‘I felt confused, scared, terrified,’ Khawlah Noman, who is in Grade 6, told reporters at her school on Friday. ‘I screamed. The man just ran away. We followed this crowd of people to be safe. He came again. He continued cutting my hijab again.’”

Hva skjer nå med jenta og familien hennes? Det er vanskelig å se annet enn at jenta er grovt misbrukt i en politisk kamp for islam. Å lære et barn å lyve, er i vår kultur alvorlig. Manipulasjon (og eventuelt press) av et barn, like så.

Vi skal selvsagt ta forbehold om at jenta selv fant opp det hele for å få oppmerksomhet, men vi heller til at førstnevnte antakelse er den riktige.

Hvorfor jakter ikke mediene nå på hvilken (eventuelle) islamistiske gruppe moren (og faren?) er med i?

For det er jeg nesten skråsikker på at mor er. Hvis journalistene ikke gjør det – og det tror vi er ganske sannsynlig at de ikke gjør – så er dette nok et eksempel på at journalistene ikke forstår sin samtid. De kan ikke islam og den islamske offer- og trusselpsyken i kampen for økt islamsk makt. Eller de vil rett og slett ikke grave i dette, fordi da kan den multikulturelle canadiske idyllen sprekke, samtidig som islam får seg et gedigent imageproblem?

Hendelsen, om den hadde vært sann, kunne utvilsomt ha gitt mer bensin på bålet til de ekstreme rekkene i kampen mot angivelig islamofobi – og det var muligens nettopp dette som var motivet bak opptrinnet: splitte befolkningen i muslimer og ikke-muslimer, og der muslimene fremstilles som ofre. Altså; slutt å kritisere hijab og islam som så. Islam er fred, eller som moren sa det: -We believe in Peace (hvorfor akkurat den setningen, tro?).

Dette lover ikke godt for fremtiden: økte spenninger, og økt mistenksomhet grupper imellom.

Se innslag på Youtube fra pressekonferansen og kommentarer fra Press For Truth.