Integrering og integreringspolitikk

«Beskyttelsespenger», trusler og hærværk

En baker i Tingbjerg i København har gjentatte ganger fått butikken sin smadret, sist nå på lørdag av fem maskerte menn som gikk berserk med køller i lokalet foran vettskremte kunder. Eieren sier at angrepene skyldes at han nekter å betale såkalte beskyttelsespenger. Det er vitterlig nye "Midtøsten"-tider i Skandinavia.

Mannen bak bakeriet og restauranten, heter Ali Parnian, og opplyses å ha kommet til Danmark for to år siden. I fjor sommer åpnet 19-åringen et spisested nordvest i København. En livsdrøm gikk i oppfyllelse. Men både på torsdag og fredag i forrige uke ble lokalets vinduer smadret. Dette var opptakten til at følgende skjedde på lørdag (se video i denne lenken):

 

 

TV2 Lorry møtte Parnian dagen etter at bakeriet/restauranten ble smadret:

Han har søndagen igennem samlet stumperne sammen af den forretning, han startede i sommer – bare halvandet år efter han kom til Danmark.

Og hvad der lignede en solstrålehistorie på vellykket integration er nu slået i stykker.

– Jeg kan ikke arbejde her. Hvem vil komme og købe brød eller mad her, når de ved, det ikke er sikkert, siger Ali Parnian.

Mareridtet startede allerede i torsdags. På overvågningsbilleder, som TV 2 Lorry har fået lov til at bringe, ser man, hvordan et kanonslag smadrer butikkens vinduer, mens der også blev kastet sten mod butiksfacaden.

Sohila Ghiasvand har hjulpet Parnian med blant annet tolking. Hun forteller at lørdagens hendelse skjeddde bare timer etter at en mann av utenlandsk opprinnelse henvendte seg i butikklokalet og «forsøkte å true til seg penger»:

– Han startede med at sige, at drengene her i området vil smadre og lukke jeres forretning. Det er mig, der styrer drengene. Så hvis du giver mig 100.000 kroner, stopper jeg dem, fortæller hun til TV 2 Lorry.

(…)

Ifølge Ali Parnian har flere andre butikker i området set sig nødsaget til at betale beskyttelsespenge. Denne oplysning har Københavns Politi søndag hverken kunne be- eller afkræfte over for TV 2 Lorry.

I dag er utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg på vei til Parnians smadrede spisested. På Facebook skriver Støjberg dette:

-Ali Parnians far sagde så rigtigt i TV2-nyhederne i aftes, at det (er, red.) netop den slags kultur og forbrydelser, som han og andre kæmpede mod i hjemlandene, og at det derfor selvsagt ikke skal forekomme i Danmark, skriver hun i sit opslag.

Den konservative politikeren Mette Abildgaard satte i gang en innsamlingsaksjon til støtte for Parnian. Målet var 4 – 5 000 kroner (til sjokolade og blomster). Nå tidlig tirsdag ettermiddag har innsamlingen resultert i 320 000 kroner, og Parnian kan igjen drømme om å leve av bakeri/restaurant.

Vi kan konstatere – dersom denne historien ikke er fake news – at alt man kan tenke seg av ukultur fra andre kontinent har vandret inn til oss, som omfattende korrupsjonskultur vi nå ser brettet ut i Drammen. Dette er jo ingen overraskelse lenger. Til og med Jonas Gahr Støre har forstått at æreskulturen har fått et godt fotfeste i landet vårt. Men det er jo en erkjennelse som kan karakteriseres som too little, too late.

Hva kan Inger Støjberg stille opp med når hun besøker Parnian med dansk presse på slep, annet enn å satse på at politiet klarer å ta banden bak «beskyttelsespenger»?

Dansk rikspoliti har de siste ti årene registrert 93 saker om beskyttelsespenger.