Innvandring

Hver eneste dag søker nye voldtatte jenter og kvinner hjelp på sykehus i Stockholm

Ansatte ved sykehuset i Stockholm slår alarm. De ser en dobling i antall jenter under 18 år som oppsøker sykehuset for hjelp etter voldtekt.

Sverige er og blir et nitrist skue. Hver eneste morgen man slår på datamaskinen møter man nye, dystre hendelser og tall. Ved Södersjukhuset i Stockholm forteller nå tre ansatte, Pia Jakobsson Kruse, Anna Möller og Maria Grundel, om en dobling i antall jenter under 18 år som ber om hjelp på voldtektsmottaket. Det handler om første halvår 2016 mot første halvår i 2017. I første halvår 2017 søkte 392 hjelp etter voldtekt og seksuelle overgrep, altså mer enn to jenter/kvinner om dagen. En femtedel av de utsatte var under 18 år.

Legene er «urolige» over utviklingen. Økningen av utsatte for seksualiserte overgrep er prosentvis langt høyere blant de unge:

Allt fler flickor uppger att de har blivit utsatta för våldtäkt och sexualiserat våld. Vi som arbetar på Ungdomsenheten vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och Akutmottagningen för våldtagna, Södersjukhuset, oroar oss över ökningen i gruppen unga flickor. Till Södersjukhuset kommer unga från hela Stockholms län som har blivit våldtagna. Under första halvåret 2017 dubblerades antalet sökande under 18 år, jämfört med första halvåret 2016. Det totala antalet sökande till Akutmottagningen för våldtagna ökade med cirka 12 procent, så alla störst var ökningen bland unga tjejer.

Det blir ikke mindre seksuelle overgrep i Sverige, men svært mange flere. Hvor er endestasjonen?