Æresdrap og æresrelatert vold

Voldtok og deretter brente Jonna levende

En afghansk statsborger voldtok 17 år gamle finske Jonna. Deretter bant han henne fast til en stol, helte bensin over henne og brant henne levende.

Den groteske hendelsen fant sted i Helsinki i januar 2015. Et rystet Finland trodde knapt det kunne være mulig. 26 år gamle Ramin Azimi ble dømt til fengsel på livstid.

Azimi skal ha hatt en kjæresterelasjon til Jonna. Men Jonna gjorde det slutt med den nesten ti år eldre mannen fra Afghanistan. Voldtekten og drapet skal ha vært hevn for at Jonna brøt ut av forholdet og på et senere tidspunkt innledet forhold til en annen.

Dette er vel en handling man forbinder med æreskulturen.

Vi ble tipset om denne grusomheten i dag, og beklager at vi ikke registrerte at den er to år gammel. Men Jonna fortjener ikke å bli glemt. Søk i toneangivende norske medier i Norge viser ikke treff på denne vanvittige saken. Akkurat det er vel så sjokkerende. Det ble ingen protesttog, ingen rop om «aldri i mine gater». Hvorfor?

 

Yle.fi