Innsparket

Velferdsklientpartiene

60.000 innvandrere på trygd. Så lurer noen på hvorfor venstresiden mister grepet?

I 1965 oppga to tredeler av Arbeiderpartiets velgere at de tilhørte arbeiderklassen. I 2017 er det en tredjedel (kilde: Klassekampen).

Historisk definerte Ap seg som et organ for den norske arbeiderklassen. Men så gikk den norske sosialdemokratiske omfordelingsmodellen over til å omfavne hele verden. Den globale sosialdemokratiske omfordelingsmodellen.

Venstresiden er blitt velferdsklientpartiene for innvandrere fra tredje verden.

Når folketrygden ble innført i 1967, utgjorde utgiftene 5,4 prosent av BNP for Fastlands-Norge. Nå utgjør den 16 prosent!

Statsminister Erna Solberg (Nettavisen): «Hovedtyngden av dem som står utenfor arbeidslivet i dag og som har helse til å jobbe, ønsker å være i jobb. Problemet er at deres kompetanse og arbeidsevne ikke treffer en arbeidsgiver som er villig til å satse på dem.»

Det er flere eksperter og prominente opinionsdannere gjennom flere tiår som har fortalt det norske folk at ikke-vestlige innvandring er lønnsomt. Det er det ikke, hverken kulturelt eller økonomisk. Erna Solberg gjør en korrekt observasjon. Arbeidsgivere satser på mennesker som har noe å tilføre bedriften. Det handler om overskudd på bunnlinjen.

Det private næringslivet kan aldri bli en avlastningsanstalt for en uansvarlig innvandringspolitikk.

Norge er på mange måter blitt en slags dumpingplass for ressurssvake mennesker fra tredje verden. Ressurssterke innvandrere flytter gjerne til USA for å tjene mest mulig penger og leve et godt liv.

Dårlig integrering er ekstremt dyrt. I snitt går det offentlige med 10 milliarder kroner årlig i underskudd ved 5.000 nye ikke-vestlige innvandrere (kilde: Brochmann-rapporten). Ap-leder Jonas Gahr Støres festtale om å importere 10.000 syrere koster norske skattebetalere 20 milliarder i året når integreringen spiller fallitt. Og det gjør den.

Det er og forblir et mysterium at så mange nordmenn fortsatt tror at samfunnet vil forbli upåvirket av denne fremmedkulturelle folkeforflytningen. Eller de samme tror at vi som samfunn og folk er så sterk at vi i liten grad lar oss påvirke? Da gjelder det å selge inn ikke-vestlige som så stakkarslige som mulig. Som trenger vår hjelp, og som unnskyldes når de selv ikke gjør hva de kan for å bli aktive bidragsytere – men tar for seg av godene.

Det er sikkert ubehagelig for statsminister Solberg å si hvor skoen klemmer, at halvparten av sosialhjelpsmottakere i Norge er innvandrere som ikke har kompetanse eller arbeidsevne til å bidra til velferdsstaten. Hvordan hun skal klare å trylle frem arbeidsplasser, forblir en gåte.

Har Solberg og hennes venner tenkt tanken at ikke-vestlige innvandring må stanses snart? Vi har nok av sosialklienter fra før.

Politikere kan snakke til de blir blå i trynet om at innvandrere må lære seg norsk og komme seg i jobb, bevilge mere penger til kvalifisering og økt arbeidsretting og norskopplæring. Det blir dyrt, dyrt og atter dyrt. Og nordmenn må betale innvandringsfesten.

Nå er det 60.000 innvandrere som passivt hever trygd i Norge. Det har fått konsekvenser i form av kvalitet på sosiale tjenester, lav økonomisk vekst, kriminalitet og nasjonal identitet.

Vi må nok videre ned i kjelleren. I mellomtiden må vi holde ut kjendiser som Kristoffer Joner, som har fått med seg flere andre kjendiser på et asylstunt- igjen. Det er uansvarlig og kunnskapsløst iscenesatt av mennesker hvor begreper som sammenhengskraft og økonomisk bærekraftighet er helt gresk. Hvorfor skulle de ta noe ansvar for det? Nei, mediene vil jo ikke akkurat sitte i julestria og kosesnakke med innvandringskritikere. Da inviteres Joner og hans like med triste barneøyer som bakteppe. Slike stunt passer nok godt med jula.

Joner: «Norge er en av de mest velfungerende samfunnene i verden.» Det ønsker han å rive ned sammen med rapperen Lars Vaular, skuspiller Pia Tjelta, humorduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lise Tønne.

Pengene fra innsamlingskampanjen skal gå til ansettelse av flere saksbehandlere i NOAS. Det er skikkelig flaut med alle kjendisene som ikke har peiling på hva de snakker om, som samtidig sier de skammer seg over Norge. De dummer seg ut. Det verste av alt, de tror at de er bedre mennesker enn alle oss andre som ønsker å stanse ødeleggelsen av Norge.

Statsminister Solberg er bekymret for tillitskrisen som har oppstått mellom velgere og etablerte politiske partier i en rekke land. Hun er bekymret for at den samme utviklingen kommer i Norge. (Nettavisen)

Vel, hun trenger ikke å bekymre seg. Den er her allerede.