Vold og overgrep

Tåregass, vold og narko i Berlins nye no-go-soner

Europa mister kontroll over stadig nye territorier. Grov vold, kriminalitet og islam tar over.

Denne gangen snakker vi Berlin. Myndighetene peker på 23 områder som er utrygge å bevege seg i. Se kartet. Narkotikahandelen florerer i den tyske hovedstaden, landets største by.

Tåregass-angrep

Politiet i Berlin går nå også ut med foto og videoopptak av tre menn som skal ha angrepet en mann med tåregass på linje 8 på t-banen. Angrepet skal ha skjedd i fjor. Politiet ber befolkningen om hjelp til å spore overgriperne.

Først sprayet de offeret med tåregass, så sparket de ham i hodet. Med bilder fra et sikkerhetskamera søker Berlin-politiet tre voldsmenn som angrep passasjerer i tunnelbanelinjen 8.

For mer enn et år siden angrep tre menn to passasjerer på en t-bane. Nå søker politiet etter gjerningsmennene ved hjelp av bilder fra et overvåkningskamera.

Politiet kunngjorde onsdag at angrepet skjedde 29. oktober 2016 klokken 22:25 i en vogn på linjen U8 på Hermannplatz stasjon.

En av mennene hadde først sprayet en passasjer med pepperspray i ansiktet og deretter sparket ham i hodet. En 33 år gammel kvinne truet med å ringe politiet. Hun ble da også angrepet med tåregass. Kvinnen ble lettere skadet.

De etterlyste gikk av på stasjonen Leinestrasse i Neukölln og flyktet. Identiteten til det mannlige offeret og motivet for forbrytelsen er fortsatt ukjent for myndighetene. Etterforskerne håper nå på ledetråder fra publikum.

Ofrene har altså ikke rapportert overgrepet til politiet.

Vi lever i nye tider, kan man vel si. Kilder forteller til Rights at det offentlige rommet i Berlin er betydelig endret etter migrasjonskrisen Angela Merkel skapte i 2015: Vold, seksuelle overgrep, narkotikasalg, kniver, overfall, og også folk som sover i parkene, er Det Nye Berlin. Berlin har blitt den mest kriminelle byen i landet. 16 161 lovovertredelser per 100 000 innbyggere sier sitt. Det spørs hva det eksempelvis vil gjøre med turismen fremover.

Her er videoen av de tre mennene.