Islam

«Moderniseringen» av Norge

Moskeer popper opp i våre byer. I dag: Stavanger

Leser av Rights sender foto og legger også ved følgende ord:

Sender dere noen bidrag fra «moderniseringen» som stadig øker i Stavanger. Bare i vårt nabolag er det fire steder innen kort avstand som er tatt over og brukes som moskeer, ikke alle er «merket» som en ser på et av bildene. Moskeen i Harald Hårfagresgate ligger i samme bygg som et stort ventilasjon/elektro firma og i naborommet var det tidligere MC klubb. På bildet fra hjørnet Verksgata/Langgata ser en og at de etablerte vestlige butikkene «moderniseres» for å møte fremtiden.

Østre bydel/Storhaug er også stedet hvor Nylund skole ligger som stadig blir «modernisert». For de som er kjent eller besøker byen vil Pedersgaten være et annet eksempel på «moderniseringen». Hele gaten domineres av butikker, spisesteder og «klubber» drevet av og for de nytilkomne. Går en rundt i gatene i bydelen ellers, så ser en flere og flere hus og leiligheter som har fått nye beboere og alt av vinduer er omhyggelig blendet.

Dette er bare noe av det som foregår i Stavanger og en ser det samme i store deler av landet.

Dersom en hadde gått grundigere til verks i Stavanger ville det nok blitt funnet atskillig flere slike steder, og om disse er godkjent til formålet er vel langt fra sikkert.

Håper flere vil bidra med å synliggjøre hva som forgår i Norge.

Harald Hårfagres gate.

Verksgata, Langgata.

Verksgata.

Lokal her skal også være i bruk som moské. Reidar Berges gate, forteller innsender.

Vil du bidra til fotoprosjektet? Send til [email protected]