Islam

Djevler og onde ånder fordrives fra Universitetet i Oslo

Nei, det spøker ikke på Blindern. Det er bare Fredrikke-bygget som har fått nytt islamvaskerom.

Islam krever rituell vask før bønn utføres, og før man tar i Koranen. Ritualet kalles Wudu.

Universitetet i Oslo skal ha fått nye toaletter. Én religion skal i tillegg fått et eget vaskerom:

Bildet: islamvaskerom, herre- og dametoalett. 

Dere som har lest Islam. Den 11. landeplage, husker kanskje dette om denne renselsen og de onde åndene:

Muhammed var et produkt av sin tid. Derfor skal han ha hatt følgende forklaring på hvorfor man må pusse nesen: «Når dere våkner, skal dere pusse nesen tre ganger. For djevelen overnatter i menneskets nesebor.» Et annet eksempel som er nærliggende, er hva de fleste av oss, formoder jeg, tror er renselsesritual av hygieniske årsaker: At man vasker hender og føtter før bønn. Nei, også dette ritualet er gjennomsyret av overtro, skal vi tro hva Muhammed selv forklarte: «Når en muslim som tjener Gud vasker ansiktet sitt, blir hver synd vasket bort med vannet eller med den siste vanndråpen. Når han vasker hendene sine, blir hendenes synder vasket bort med vannet. Og når han vasker føttene sine, blir alle de syndene føttene har begått, vasket bort med vannet eller den siste vanndråpen, inntil han blir helt renset for synd.» Dette var et helt vanlig tankesett den gang, og handler om å fordrive demoner. Derfor kunne Muhammed også vaske føttene med sandalene på seg ved å føre hendene på utsiden av sandalen.

Det blir trangere kår for djevler og ånder blant Blinderns studenter fremover. 

Takk til lesers bidrag til fotoprosjektet, [email protected]