Innvandring

-Sverige blir et diktatur

Sverige er i ferd med å avvikle demokratiet. Landet ligger an til å bli et diktatur. Det er så inn i helvetes sørgelig, men jeg er 100 prosent sikker, sier tidligere partileder til Socialdemokraterna, Håkan Juholt.

Ved første øyekast kan man tro uttalelsen er å finne i et kommentarfelt på nettet. Det er å melde helt feil. Ordene tilhører Socialdemokraternas partileder fra 2011 til 2012, Håkan Juholt. Juholt er tidligere også fotograf og journalist. Han har i tillegg ledet forsvarskomiteen og entret Riksdagen som folkevalgt i 1994. I dag er han Sveriges ambassadør til Island.

Håkan Juholt 1. mai-tale som leder av Socialdemokraterna. Skjermdump fra youtube.

-Jeg er 100 prosent sikker

Konkret formulerer Juholt seg slik til journalist i Svenska Dagbladet, her sitert fra Nyheter i dag:

– Hvor gammel er sønnen din? Fire? Når han blir gammel kommer han ikke til å leve i et demokrati men i et teknokrati, eller et diktatur. Det er så inne i helvete sørgelig. Jeg er lei meg for å si det, men jeg er 100 prosent sikker. Vi holder på å avvikle demokratiet!

Videre forklarer han sitt syn på fremtiden slik:

-Jeg tror ikke trusselen er et diktatur med rullende stridsvogner på Sergels torg, men et ekspertstyre der vi ikke lenger lar landet styres av borgernes verdier.

Juholt mener det svenske demokratiet i dag holder på å «gli ut av hendene våre». Som eksempel nevner han at færre ønsker å bli folkevalgte og at partiene toner ned ideologien.

Hva med islams vekst?

Med islams påviselige ekspansjon i tankene, tror jeg Juholt kan ha feil på ett punkt: Sverige kan heller ende opp som et religiøst diktatur, der «ekspertstyret» er religiøse ledere. I Islam. Den 11. landeplage, fortalte en eldre og meget sosial kvinne i Malmö meg dette:

Hun fortalte om svensk ungdom som svarte slik på hennes spørsmål om hvor de tror Malmö befinner seg om et par tiår: Den ene som mente Malmö ville være styrt av et islamsk parti. Den andre som mente det ville vært brutt ut borgerkrig for lengst. Den tredje som svarte at både Malmö og Sverige da ville være styrt av en fascist, av en diktator.

Kvinnen mente det skulle «stor samfunnsingeniørkunst» til for å rydde opp i de «politisk skapte problemene».

Det tror jeg vi alle kan være enig med henne i – hvis vi våger å være ærlige.