Forskjellsbehandling og diskriminering

Burkaforbud sprer seg. Nå også Østerrike

I går innførte Østerrike forbud mot ansiktstildekning. Forbudet innebærer også nei til skibriller utenfor skianlegg og pekefinger mot munnbind i det offentlige rommet. Sistnevnte har vi forstått handler om å stanse forsøk på å bruke slike effekter sammen med hijab og slik dekke ansiktet optimalt.

Bryter man det nyinnførte lovforbudet mot ansiktsdekkende plagg i det offentlige rommet, kan man bøtelegges med 150 €, rundt 1 400 kr, i henhold til NTB-melding.

Østerrike følger med dette etter Frankrike og Belgia, som er de to andre landene i Europa med nasjonalt forbud mot ansiktsløse i gatene.

Skibriller og munnbind

Det nye vi registrerer fra Østerrikes vedtak er at også munnbind og skibriller forbys, sistnevnte utenfor skianlegg. Vi forstår det slik at dette handler om å stanse muligheten for at kvinner i hijab kjører nevnte effekter og slik klarer å totalmaskere seg.

Merk at forbudet, ifølge BBC, sier at ansiktet skal være åpent helt til hårfestet. Vel, stemmer det, ryker mang en lue og hatt, pluss de aller fleste hijabene.

I Nederland ligger det an til at parlamentet vedtar forbud mot ansiktstildekning denne høsten, og danske Folketinget skal også behandle tilsvarende forslag kommende uker.