Islam

Burkaforbud i Danmark

Nytt gjennomslag for HRS og fornuften: Det ligger an til flertall i det danske Folketinget for et maskeringsforbud.

Frankrike, Belgia og Østerrike: fellesnevneren er et nasjonalt forbud mot ansiktstildekning. Nå ser det ut til at Danmark blir det første skandinaviske landet til å innføre samme forbud. (Mitt tips er at Norge da vil komme etter. Det vil antakelig ta noen år, men vi gjør det nok til slutt, i rasjonalitetens navn.)

Ingen plass i Danmark

Selvsagt har ikke mobile kvinnefengsler noe å gjøre i Danmarks gater eller offentlige bygninger. Dette erkjenner det danske arbeiderpartiet, altså Socialdemokratiet, og Liberal Alliance, og Venstre nå. Internt i regjerimngspartiet Venstre har det vært dyp splid, men det skulle tatt seg ut om de kom ut med motsatt fortegn og slik overlot scenen til Socialdemokratiet og forslagsstilleren Dansk Folkeparti.

Vi har talt om det maskeringsforbud. I Venstre mener vi, at det er vigtigt, at vi i Danmark kender hinanden. Vi kender hinanden på vore ansigter. Det er ikke rimeligt, at man skjuler sig i det offetlige rum,« siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

»Vi synes, at det er kvindeundertrykkende. Det er forfærdeligt på alle områder. Det er ikke et religiøst betinget maskeringsforbud. Vi mener, at der skal være forbud mod maskering.«

‘»Selvsagt» er det ingen som peker på at dette (også) er et tiltak mot islamiseringen av Danmark.

Oslo sentrum. La oss slippe å møte ansiktsløse mennesker blant oss. Det er faktisk vår menneskerett, i henhold til Menneskerettighetsdomstolen. Foto: rights.no

«Rasistiske» FrP

I Norge har FrP en rekke ganger foreslått det samme som Dansk Folkeparti nå ser ut til å få massivt gjennomslag for. DF har som FrP foreslått forbud en rekke ganger. Begge partiene er stigmatiserte av «åndseliten» og mediene som rasistiske.

Sistnevnte kategori begynner det å bli veldig mange av – hvis dette tankesettet skulle ha en mening.