Vold og overgrep

Turister angrepet med syre i Marseille

En kvinne gikk til angrep på fire kvinnelige turister i den sør-franske byen Marseille. Angrepet skjedde i dag på den sentrale jernbanestasjonen i byen, Saint Charles. De fire skadede kvinnene behandles på sykehuset både for etsing og sjokk.

 

De amerikanske turistene er alle i 20-årene, melder Sky News.

Saint Charles, jernbanestasjonen i Marseille.

To av de skadede har fått syre i ansiktet, en av dem er muligens skadet i øyet. Angrepet skjedde kl. 11 i formiddag.

Telegraph melder på bakgrunn av informasjon i lokale medier at kvinnen som angrep ikke skal ha vært en kjenning av de fire turistene. De fire amerikanerne skal ha vært på vei til Paris.

I London i fjor var det 454 syreangrep, hvilket er en dramatisk økning fra årene før. Hvilken utvikling er det vi ser i Europa? Dette minner om pakistanske tilstander, som denne unge kvinnen jeg møtte på sykehus i Lahore i 1999. Blindet av eksmannen, med mer. Forskjellen mellom Europa og et land som Pakistan, er at i Pakistan er det typisk nærmeste familie som angriper en kvinne.  I London er det typisk menn som angripes og den etsende væsken brukes som våpen ved drap, ran og voldtekter.