Aktuelt

Pisket fordi hun ble sett med en fremmed mann

En 30 år gammel kvinne i Indonesia er innlagt på sykehus etter at hun ble pisket 100 ganger som straff for å ha blitt observert sammen med en angivelig fremmed mann. Tusener skal ha sett avstraffelsen av henne, som skjedde i den islamiserte provinsen Aceh.

Independent melder at den 30 år gamle kvinnen, Mazidah, ble sett sammen med en mann «hun ikke var gift med». Etter fredagsbønnen sist uke ble straffen fullbyrdet: 100 piskeslag. Kvinnen ble deretter innlagt på sykehus. Også mannen hun ble sett sammen med ble pisket. Hvor mange slag han ble idømt, sies det ikke noe om.

Offentlig pisking i Indonesia.

Aceh-provinsen ble hardt rammet av tsunamien i 2004. Islamiseringen har siden den gang tiltatt i styrke. Aceh er den eneste provinsen i Indonesia som benytter pisking som straffemetode, i henhold til Independent. Tidligere i år ble to menn pisket for å ha hatt sex. I fjor ble det utstedt 339 dommer der pisking var straffen.