Islam

Kvinne i nikab avvist på belgisk grense

En kvinne mellomlandet i Brussel på vei hjem fra Tunis. Der skulle ferden gå videre til Danmark. Hun nektet imidlertid å fjerne nikaben og identifisere seg, og dermed plasserte belgiske myndigheter henne på fly tilbake til Tunis. I Belgia er nemlig ansiktstildekning forbudt. Kan Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen sikre også oss et slikt forbud?

Den belgiske statsråden innen utlendingsfeltet Theo Francken la følgende melding ut på Twitter i dag 16. september:

A Danish citizen coming from Tunis refused to take off her niqab at our border. Police could not identify her. She was sent back to Tunis.»

Francken har informert kollega Inger Støjberg i Danmark om hendelsen, og Dansk Folkeparti etterlyser nå klarhet i reglene for identifikasjon i Danmark. Støjberg er forøvrig meget tilfreds med Belgias håndtering av saken.

Oslo sentrum. La oss slippe å møte ansiktsløse mennesker blant oss. Det er faktisk vår menneskerett, i henhold til Menneskerettighetsdomstolen.

Forbudt i 2011. Hva med Norge?

Ansiktstildekking i det offentlige rommet ble forbudt i Belgia i 2011. Forbudet ble stadfestet senest denne sommeren av Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Domstolen støtter forbudet av hensyn til å sikre andres «friheter og rettigheter» og anser forbudt som «nødvendig i et demokratisk samfunn», skriver Extrabladet.

Dersom justisminister Per-Willy Amundsen og integrerimngsminister Sylvi Listhaug fortsetter i postene sine, burde veien ligge åpen for at Norge også tar til fornuften og forbyr dette klesmørket. Det er i seg selv galskap at vi i Norge anno 2017 i det hele tatt skal måtte diskutere dette. Camilla Collett og andre av 1800-tallets kvinneforkjempere må tenke at vi har mistet vettet.

Så, kjære Høyre, FrP vil, antakelig vil Sp også. Vi du sikre våre friheter og rettigheter i et demokratisk samfunn, Erna?

Både Listhaug og Amundsen er jo utpekt av mediene og godhetsposørene som monstre allerede, så verre kan det vel ikke bli hvis de setter oss fri fra de ansiktsløse. Det vil dessuten også sette kvinner som er tvunget inn i plaggene fri.