Kommune kjøper tre boliger til mann med tre hustruer

Svenske tilstander når nye høyder: Nacka kommune i vestre Stockholm har kjøpt opp tre leiligheter til en sum av nesten 14 millioner kroner for å plassere tre kvinner og 16 barn i de ulike enhetene. Alle de tre er en og samme manns hustruer.

Historien om mannen på 57 år og hans tre hustruer (40, 40 og 43 år), går som en farsott i sosiale medier etter at den ble spredd fra Sverigedemokraternas Facebook-side lokalt i samme kommune, Nacka. Mannen og kvinnene er nyankomne til Sverige fra Syria, Raqqa. De er plassert i tre leiligheter i samme borettslag. 

Nyheter i dag omtaler saken.  

Samhället omtaler også saken, og her kommer det frem at svenske myndigheter aksepterer polygami når ekteskapene er inngått før partene hadde tilknytning til Sverige. Det skal være rundt 300 polygame forehold til Sverige som er registrert og akseptert av svenske myndigheter.

Det fremkommer ikke hvilken nasjonale bakgrunn mannen og hans noe store familie har eller når de kom til Sverige. Ei heller opplyses det om hvordan han formelt kan være gift med tre kvinner (er dette bokført i svensk folkeregister). Har mannen fått familiegjenforening med alle de eventuelle konene? Eller kom de selv til Sverige i eksempelvis rekordåret 2015?

Unnskyldningen er…

Fra kommunepolitisk hold (Moderaterna), er forklaringen på at det er kjøpt tre boliger til en sum av 13. 950 millioner kroner denne:

– Kommunen har ingen inverkan på vilka som anvisas av staten. Om det är ensamstående, gifta eller hur många barn de har, de kommer bara helt enkelt och har att ordna boenden åt dem. För att klara det gör kommunen flera insatser, hyr in boenden från privatpersoner, bygger om tomma kommunala lokaler, bygger modulbostäder och köper bostadsrätter.

Skal det virkelig skapes sosial og etnisk splid, er det bare å fortsette ovennevnte praksis, samtidig som opprinnelige befolkning ser at deres egne barn ikke har råd til å flytte hjemmefra etter videregående skole, at boligprisene stiger og stiger, og at eldre lever under uverdige forhold grunnet dårlig boforhold og dårlig økonomi.