Aktuelt

Vold mot brannmenn når nye territorier

Den vest-svenske byen Uddevalla kan noterer en historisk begivenhet: For første gang kaster ungdommer stein på brannpersonell, og også politi møtes av steinkastende unge. Lederen for branntjenesten karakteriserer situasjonen for jättetråkigt. Skal vi tolke den nye tilstanden til at utenforskapet og områder der politi og andre myndighetspersoner ikke har kontroll, brer om seg?

Natt til onsdag brant det tre steder i Uddevalla. På en gangbro brant det i noen paller, og det var her brannpersonell ble møtt av steinkastende ungdommer.

– Det är nog första gången i Uddevallas historia det händer, så det är jättetråkigt, säger Mattias Bergenheim, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.

Biler er lett antennelige i Sverige. Illustrasjonsfoto.

Også politiet angripes

Politiet angripes også nå, og derfra kommer følgende hypotese: De unge setter fyr på biler og annet for å lokke politi og andre myndighetspersoner inn i «sitt område», for så å kunne angripe de samme.

Även under måndagskvällen förekom det stenkastning i området, men då var det polisen som blev utsatta.

– Vi har en arbetshypotes att de försöker locka in oss i området för att de ska kunna kasta sten på oss, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

– De träffade bara plåten på bilen. Men sen var det en privatbilist som fick en sidoruta krossad och glassplitter över sig, men i övrigt inga skador. Så det har varit lite oroligt i området.

Ungdomsgäng attackerade brandmän under utryckning