Aktuelt

Valget 2017: Noe som ikke stemmer?

Politikerne har gitt statsborgerskap og dermed stemmerett til folk som ikke kan norsk. De får derfor informasjonsbrosjyrer på eget språk om valget 11. september. Hva mener egentlig våre politikere om "integrering"?

En leser sendte disse ordene på epost i dag:

Fant  frem valgkortet mitt i dag og skulle forhåndsstemme. På baksiden av kortet kunne jeg lese om informasjonsmateriell på flere språk, og fant dette på valg.no

Så hva fant han? På valg.no ligger det brosjyrer om Stortings- og sametingsvalget, inkludert informasjon om hvordan man bretter valgkortet. Brosjyren kan lastes ned på bokmål og nynorsk, på tre samiske språk, og på arabisk, filippinsk, persisk, russisk, serbisk/kroatisk/bosnisk, somalisk, tyrkisk, urdu og vietnamesisk.

Her på arabisk.

Et minimum var kanskje å forvente at for å ha stemmerett i Norge kan man uten problem forstå, og gjøre seg forstått, – på norsk?

Slik bretter man og putter sin stemme i valgurnen.