Kriminalitet

Tre skutt i Sverige, to i Danmark

Skyteepisoder blir stadig vanligere i våre naboland. Bare i løpet av gårsdagen ble tre skutt i Malmö og to i København.

Tre menn ble skadet, to av dem livstruende, da en mann løsnet skudd i et foreningslokale i Malmö. En ubuden gjest skal ha forlatt lokalet etter å ha havnet i bråk, men returnerte kort etter i følge med en annen mann. Sistnevnte spurte først hvem som hadde bråket med vennen, trakk frem en pistol og avfyrte flere skudd i taket. Deretter skjøt han inn i folkemengden. Tre menn ble truffet og gjestene flyktet i panikk. To av mennene fikk livstruende skader og er fraktet til sykehuset i Malmö. Politiet er på plass og har rutinemessig sperret av akuttmottaket, ettersom opprørte pårørende som regel samler seg der:

Poliser har även utposterats vid sjukhusets akutmottagning, som en säkerhetsåtgärd.

– Det är en rutin vi har vid sådana här händelser, eftersom det ofta samlas anhöriga som är upprörda vid akutmottagningen, uppger polisens presstalesperson.

Polisen har hört ett flertal personer som befann i sig i föreningslokalen på lördagsnatten. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

På söndagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits.

I København jakter politiet på to gjerningsmenn etter at to personer ble skutt i den innvandrertette bydelen Nørrebro. Begge befinner seg utenfor livsfare. Politiet har funnet flere patronhylser, og vitner skal ha sett to menn på moped kjøre fra åstedet.

Københavns Politi har endnu ikke har et overblik over, hvad der er gået forud for skuddene.

– Vi har ikke gerningsmændene og vi er hernede med et setup, hvor vi laver tilbundsgående undersøgelser, siger han.