Islam

NRK vil islamisere oss

NRK sier nei til kors, men ja til hijab på programleder. Det burde vekke en voldsom debatt. Men det gjør det ikke, fordi MSM for lengst har bestemt seg for at islam er noe verneverdig, mens kristendommen ikke er det. Dessuten er MSM i valgkampmodus. Hijab-debatt tjener ikke journalistenes foretrukne venstreside i politikken.

Journalistene vet dessuten at norske partier på venstresiden ikke ville finne på å kritisere hijab, for eksempel har Arbeiderpartiet en rekke aktive i egne rekker iført dette totalitære plagget, og en rekke velgere iført det samme, og som må ivaretas. Og journalistene vet at alle sentrale i FrP ville stått opp mot verdisynet som hijaben formidler. Det til tross for at det handler om medienes kjæledegge, Faten Mahdi Al-Hussaini på 22 år fra Irak, som skal lede fire valgprogram i NRK.

Al-Hussaini er sjiamuslim. I august 2015 ble hun en stjerne på medienes himmel. Dette fordi hun under en demonstrasjon i Oslo talte mot barbariet til Den (sunni-) islamske staten. Det var jo en heroisk handling og holdning å tale mot strupeskjæringer og liknende, mente mediene.

Motorveien

Jeg har tidligere i år påstått at bruken av niqab i Norge – som få klarer å forsvare, men som de «pene» likevel ikke vil forby – har skapt en motorvei for hijab. Vi blir jo så lettet når vi får lov til å se og snakke med et ansikt, ikke bare to øyne.

NRK mener valget av Al-Hussaini er «veldig spennende», nettopp fordi hun var så modig den gang å snakke mot nedslaktinger av mennesker.

Selv håper Al-Hussaini at hun og hennes hijab kan være et forbilde for andre unge kvinner når hun i fire episoder skal finne frem til hvilket parti hun skal stemme på.  

– Siden jeg går med hijab, har jeg også lyst til å vise alle unge folk i Norge i dag at vi er ganske like selv om jeg bruker et religiøst hodeplagg, som for noen kan oppleves som truende. Jeg vil vise andre jenter at en hijab eller et religiøst plagg ikke begrenser dem, og at de kan bli hva som helst så lenge de har det som trengs. Jeg har lyst il å være et forbilde og gi unge jenter håp.

NRK normaliserer kvinneundertrykking og totalitær ideologi.

Kors ut, hijab inn

Det vakte manges (negative) reaksjoner da en kvinnelig programleder og nyhetsoppleser ble bedt av NRKs ledelse om å fjerne et halssmykke med et lite kors. NRK, ved programdirektør Grethe Gynnild Johnsen, argumenterte med hvor viktig det er at en nyhetsformidler fremstår som nøytral.

 – Det er ikke slik at vi nekter fjernsynsprogramledere å bruke religiøse symboler, men det kommer an på omstendighetene. I en nyhetssending skal man framstå mest mulig nøytral, mens dette ikke trenger å være like viktig i for eksempel et underholdningsprogram, sier hun.

NRK fikk medhold i Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

Så da er løpet lagt: Programledere kan bruke religiøse symbol som kors og hijab, men ikke nyhetsopplesere. At hijab er mer politikk og juss enn religion, se det er jo en for lengst parkert problemstilling. Islam vinner frem. De gode nordmennene, kristne som ateister og agnostikere, gjør det meste for at fremmarsjen skal være mest mulig smertefri – for islam.