Anbefalt

Norske medier er tause om menneskesmuglerskandalen i Middelhavet. Hvorfor?

De siste dagene har italienske myndigheter dokumentert samarbeid mellom menneskesmuglere og de «humanitære» organisasjonene som plukker opp migrantene. Og akkurat da mistet norske medier helt interessen for trafikken i Middelhavet, skriver Øyvind Thuestad på Document.no.

– Alle de større norske mediene har hatt relativt fyldig dekning av den såkalte flyktningkrisen. Migrantene de foretrekker å kalle flyktninger, som prøver å ta seg fra Libya til Italia. Mediene har eksellert i å framstille disse migrantene som flyktninger med beskyttelsesbehov, i å framstille dem som dobbelte ofre; ofre for både kyniske menneskesmuglere og «hjerteløse» europeere som nøler med å ta imot dem. At de fleste er økonomiske migranter affiserer dem ikke, konstaterer Thuestad.

Les resten på document.no.