Kriminalitet

Hjemmesykepleien i sikkerhetsvester

Når man nå leser at hjemmesykepleiere i bydelen Nørrebro i København iføres sikkerhetsvester av arbeidsgiver, kommer tanken: Når skal dette snu? Når skal vi få oppleve berikelsen politikerne og disses klakører lovet oss?

For få dager siden kunne vi fortelle at det danske Forsvaret settes inn i kampen mot de kriminelle gjengene, typisk ledet av personer med navn utgått fra den islamdominerte verden (sistnevnte vil helst ikke MSM nevne). Gjengmedlemmer skyter ikke bare på hverandre lenger. Tilfeldige rammes også.

Det offentlige rommet er altså ikke trygt i en bydel som Nørrebro. Derfor ifører ledelsen i hjemmesykepleien sine ansatte med sikkerhetsvester. Bak på sikkerhetsvesten til hjemmehjelperne står det «Hjemmepleje», forteller TV2:

På vestene, der er beregnet til ’katastrofeberedskab, bandebegivenheder eller lignende’, står der ’Hjemmepleje’ på ryggen, så ingen kan være i tvivl.

Flere sikkerhetstiltak

Hjemmesykepleien har innført flere tiltak. Syklene til de ansatte er erstattet med bil, og det skal alltid være to i bilen, og uniform og id-kort skal være synlig så ingen kan være i tvil om hvem som er på jobb.

Og vestene er kun et af de tiltag, som hjemmeplejen har iværksat for at passe på medarbejderne, der bevæger sig rundt i de udsatte kvarterer på alle tider af døgnet.

– Normalt kører vi alle de korte ture på cykel. Der siger jeg nu til mine medarbejdere, at de kan tage bilen, og at de kan være to i bilerne i stedet for en. Og så skal de være synlige med deres kitler, ID-kort og veste, så folk kan se, at vi er på arbejde, fortæller Helle Christiansen, der er centerchef i hjemmeplejecenter Nord.

I tillegg har Hjemmeplejen via kommunen og kontakter i aktuelle miljø gitt beskjed til «de unge» at hjemmesykepleien faktisk står til tjeneste for deres egne besteforeldre.

– De unge skal vide, at vi er på arbejde, og at vi er ude og hjælpe – også ude at hjælpe deres egne bedsteforældre, forklarer Helle Christensen.

Trukket seg i frykt

Flere ganger har hjemmepleiere sett seg nødt til å droppe oppdrag grunnet frykt for vold.

– Det har vi stor forståelse for. Man går i det hele tiden, ser grupperingerne og mærker stemningen, også blandt beboerne. Alle er utrygge, og det smitter. Fordi skyderierne har været så massive, som de har, så ved man jo ikke, hvor det foregår, og hvornår det foregår. Og om man kan komme på tværs for en kugle, der ikke var beregnet for én selv.

– Så vi siger til vores medarbejdere: Brug jeres øjne og ører, observer og vurder og mærk efter nede i maven, om det er utrygt. Hvis det er, så træk jer fra området, siger Helle Christensen.

Advarer egne borgere

Både den amerikanske og italienske ambassaden advarer egne borgere mot å ferdes i områder berørt av gjengkonflikter. Barn og ungdom advares av «det forhenværende voldsmonopolet», altså politiet, mot å være utendørs hvis ikke det er i anledning et nødvendig ærend. Familier vurderer å flytte fra belastede områder. Kanskje internasjonale konvensjoner må sies opp for å få kontroll i eget hus? spør en jusstudent tilhørende Liberal Alliance.

Både den amerikanske og italienske ambassade advarer nu deres statsborgere i Danmark mod at færdes i de områder, der for tiden er berørt af bandekonflikt. København er blevet gjort til genstand for advarsler på en historisk, statslig, apatisk baggrund. Børn og unge advares af det forhenværende voldsmonopol mod at færdes “uden ærinde” i området og flere overvejer simpelthen at flytte med deres familier fra de hærgede områder.

Danske (og norske) politikere må ta rev i seilene og finne ut hvordan de kan bli flinkere på integrering.