Islam

Hijab-sviket: NRK baklengs inn i fremtiden

NRKs Thor Gjermund Eriksen forsvarer med nebb og klør valget av hijabkledd ung kvinne som programleder. At valget er et formidabelt svik mot jenter og kvinners frihet, forstår han ikke? I så fall er NRK-sjefens kunnskapsnivå skremmende lavt. Men det er nok ideologi som driver han. Vi skal tilvennes hijab og islam i det offentlige rommet, mener visse sosialistkrefter. En video fra Egypt på 50-tallet med president Gamal Nasser på øverste scene, forteller det meste om tåpelighetene til Hijab-Eriksen og hans venner i det totalitære Brorskapet. Nasser og den mannlige forsamlingen ler så tårene spretter av tanken på å ikle kvinner hodeplagg. Dette er fornøyelig. Et must see!

President Nasser fortalte i 1958 (sic) om et forhandlingsmøte med lederen for Brorskapet i Egypt. Det første kravet Brorskapet la på bordet var at Egypts kvinner skulle dekke seg til med sjal/hijab.

Forteller dette altså første kravet i forhandlingene Eriksene noe om hvilken avgjørende betydning tildekking av kvinner har for islamisering av et samfunn? Går det et lys opp for Eriksene når de ser og hører disse ledende egyptiske mennenes reaksjon på tanken om å dekke til sine hustruer og døtre?

Denne videoen/artikkelen er selvsagt sendt sjefen sjøl, Thor Gjermund Eriksen. Ikke det at jeg forventer at han vil gå til noen innrømmelse. Det ligger nemlig ikke i medienes natur å beklage. Det skjer ikke før de er tvunget ned på knærne og ikke har annet valg, som en tidligere ledende redaktør sa til meg for en god stund siden. Og andre redaksjoner er ikke mindre ivrige etter å fremme islam – i visstnok toleransens navn. Så Eriksen er nok fredet i de sirklene. De vet vel dessuten knapt hva Brorskapet er.

PS: Enkelte stiller spørsmål ved hvorvidt teksten i videoen er forfalsket. Walid al-Kubaisi, født i Irak og med arabisk som førstespråk, kan fortelle rights.no at teksten er korrekt.