Aktuelt

Flere nektes innreise til Danmark

Den danske regjeringen utvider listen over personer som nektes innreise til landet. Danskene vil med dette beskytte særlig unge fra å bli antidemokratisk innstilte. Den ene av de to nye på listen er en leder av den islamistiske revolusjonære bevegelsen Hizb ut-Tahrir i Australia. Merkelig at Danmark da ikke forbyr Hizb-bevegelsen som sådan?

Danmark utvider nå listen fra åtte til ti personer som nektes innreise av ideologiske årsaker. Ni av dem er islamister, den tiende er amerikaneren Terry Jones, ytterliggående predikant som er mest kjent for å søke oppmerksomhet gjennom å brenne Koranen.

Den ene nye på listen er Ismail Al-Wahwah, Hizb ut-Tahrirs ansikt utad i Australia. Hizb kjemper som kjent for et verdensomspennende kalifat, og har godt fotfeste i Danmark. Jeg synes det blir noe merkelig at danske myndigheter nå nekter denne personen innreise, mens de ikke forbyr denne organisasjonen å operere fritt i Danmark. Hizb oppfordrer til jihad under sine demonstrasjoner i København og benytter samme flagget som Den islamske staten.

Nektes innreise til Danmark, Ismail al-Wahwah.

En tyrker ved navnet Alparslan Kuytul er også nå ført opp på listen. Han er blant annet godt kjent for sitt svært ytterliggående kvinnesyn: Menn kan ikke se på sin mors kropp over kneet. Det samme forbudet gjelder for hans søstre og døtre.

“Here is what Islam says: Even if she is your mother, above the kneecap will be provocative. You cannot look at her body above the kneecap or her back. Islam speaks the reality, not rosy pink dreams.” Facing strong criticism, Kuytul again went on the record as saying that these are not his personal views. He cited examples from the Hadith (prophetic traditions) and Islamic laws explaining how all the Islamic sects agree on this point, and that it also applies to sisters and daughters.