Islam

En trist fredag i Norge

Det er fredag, islams hellige dag. På Strømmen Storsenter tok en leser av rights.no dette bildet. Vi kan slå fast følgende: Norge har endret seg dramatisk siste 20 - 30 årene. Å registrere jenter og kvinners reduserte frihet, tærer på livskvaliteten.

Ap vil ikke ha innvandring og dens konsekvenser på dagsorden i valgkampen. Det skjønner jeg veldig godt. Ap kjørte i gang dette prosjektet på 70-tallet, og har holdt en høy «integreringsfane» i over 40 år. Dette skulle bli en vinn-vinn-situasjon: Norge skulle berikes kulturelt, verdimessig og økonomisk.

Alt viste seg bare å være et luftslott, tømt for solide analyser basert på faglig substans.

Selvsagt er det personer som har kommet til Norge og som har funnet seg godt til rette i fellesskapet vårt og som har bidratt til det samme fellesskapet og velferdsstaten. Det burde være unødvendig å nevne. Men de som ikke har forlatt æreskulturen på vei hit, og som også tviholder på en islam som ikke har blitt humanisert, det er de som tærer på vårt samfunns sammenhengskraft. Det er der verdilekkasjene er å finne. Og lekkasjene rammer nådeløst vergeløse jentebarn. 

Vi tar gjerne debatten, Støre, Solberg, Hareide, Grande, Slagsvold Vedum, Lysbakken: Hvorfor vil ikke dagens politikere bruke samme metode som i tidligere tider da barn og kvinner skulle løftes rettighetsmessig, nemlig ved bruk av lovverket? (Stikkord: De Castbergske barnelovene.)

Strømmen Storsenter kl 17, fredag 18. august 2017. Foto: rights.no