Redaksjonelt

Etterlysning

Informasjonsflyten er nå så stor at en redaksjon med tre medlemmer ikke lenger rekker over alt, samtidig som vi trenger bilder vi fritt kan benytte. Kan noen der ute hjelpe?

Vår leserskare er blitt veldig stor og øker for hver dag som går, mens problemene vi har belyst i årevis endelig har kommet på dagsorden for fullt. Vi er glade for begge deler! Det innebærer imidlertid også større arbeidsmengde, for bare informasjonsflyten på vårt felt er nå så stor at vi tre rett og slett ikke klarer å rekke over alt vi burde.

Samtidig har vi visse vanskeligheter med billedbruk. De fleste bilder på nett har rettighetshavere, så det går med mye verdifull tid til å finne bilder vi fritt kan benytte oss av.

Derfor lurer vi på om noen der ute kunne tenke seg å debutere som skribenter og/eller sende inn bilder fra eget nærområde eller andre steder som kan brukes. I tillegg er vi på jakt etter en karikaturtegner som har lyst til å levere noen streker til aktuelle saker.

Svært mange oppmerksomme lesere sender også tips om interessante saker, hvilket vi er svært takknemlige for. Men det har dessverre medført et luksusproblem: vi rekker ikke lenger å skrive om alt eller å svare på alt. Mange skriver imidlertid nok i tipsposten til at det med litt finpussing kunne publiseres som selvstendig sak. Så om noen kunne tenke seg å skrive slike «sitatsaker», hører vi gjerne fra dere.

Hva gjelder bilder, trenger vi bilder av praktisk talt alt; kjente bygninger, oversiktsbilder over nærmiljø og byer, landemerker, politibiler, ambulanser, øyeblikksbilder, natur – kort sagt: det meste.

Skribenter som kan dekke aktuelle nyheter eller lage «sitatsaker» – dvs. referat fra andre nyhetskilder – hadde vært midt i blinken. Å skrive sitatsaker er enkelt å lære seg, så det er ikke nødvendig med tidligere erfaring. Vi har alle vært urutinerte en gang, men man lærer underveis. Etterhvert som man får mer erfaring kan man eventuelt begynne å bryne seg på større ting. Vi tar også gjerne i mot andre ytringer.

Finnes der en karikaturtegner der ute som kan tegne ansikter som ligner de forskjellige politikere, øvrige snakkende hoder og kan eller vil tegne noe som understreker en aktuell sak, så har vi og våre lesere stort behov for deg.

Ønsker du å bidra til å gjøre Rights.no enda bedre? Ta kontakt på [email protected] eller [email protected].