Terrorisme og ekstremisme

Nok et terrorangrep i London: Minst 7 drept og over 40 skadet

Tre menn kjørte en varebil inn i en folkemengde på London bridge og fortsatte til Borough Market, hvor de forlot bilen og gikk til angrep på tilfeldige sivile med kniver. Så langt er 7 meldt drept og over 40 skadet. Gjerningsmennene, som var utstyrt med falske bombevester, ble skutt og drept av politiet.

Minst seks mennesker er meldt drept og over 40 skadet da tre menn kjørte en varebil inn i fotgjengere på London Bridge, og kort etter gikk til knivangrep på en rekke tilfeldige personer ved Borough Market og pubgjester i samme område. De tre mennene, som alle var utstyrt med falske bombevester, ble skutt og drept av politiet.

Politiet har foretatt razziaer på en flere adresser i Barking, en forstad i Øst-London, og så langt er 12 personer arrestert i forbindelse med angrepet.

En av de drepte terroristene, iført falsk bombevest.

Gjerningsmennene er ikke identifisert og ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for terroraksjonen, men ifølge The Telegraph og Daily Mail skal de har ropt «Dette er for Allah» under angrepet. Et vitne forteller at hun så tre som fikk halsen skåret over av gjerningsmennene.

Terrorangrepet er det tredje i London på under tre måneder.

22. mars ble fem drept og over 40 skadet i nok et «bilangrep». Gjerningsmannen Khalid Masood, som ble skutt og drept av politiet, hadde forbindelser til en radikal moskè.

22. mai ble 23 drept og over 100 såret i terrorangrepet i Manchester. Gjerningsmannen var den britisk-libyske, 22 år gamle Salman Abedi, som flere ganger reiste til Libya og muligens også Syria, hvor han sannsynligvis fikk terrortrening. Han var kjent som radikalisert av britisk og utenlandsk etterretning fra før. Hans egen mor og flere i nabolaget skal ha tipset myndighetene om Abedi. Både faren, som er tilhenger av radikal islam og kjempet med al-Qaida-assosierte grupper i opprøret mot Gaddafi, og han to brødre er pågrepet i forbindelse med terrorangrepet. Angrepet i Manchester var det verste siden den omfattende terroraksjonen i London i 2005.

Europeiske politikere fordømmer rutinemessig angrepet og Labourleder Jeremyn Corbyn hevder at han er sjokkert.

Saken oppdateres.