Aktuelt

Mislykket terrrorangrep mot muslimer i Frankrike?

Ingen kom til skade da en mann forsøkte å kjøre inn i en folkmengde ved en moské i Créteil i utkanten av Paris. Politiet sier at motivet er uklart, men en avis skriver at gjeringsmannen ville ta hevn for terrorangrepene som de siste årene har funnet sted i Frankrikes hovedstad.

Fransk politi opplyste i går at en mann forsøkte å kjøre en Renault Clio inn i en folkemengde ved en moské i Paris-forstaden Créteil. Ingen kom til skade i angrepet, som mislyktes på grunn av utplasserte avsperringer foran moskéen.

Gjerningsmannen, som skal ha bakgrunn fra Armenia, er arrestert, men politiet sier at motivet fortsatt er uklart. Avisen Le Parisien skriver imidlertid at mannen skal ha ønsket å ta hevn for de islamistiske terrorangrepene som har krevd mange liv i Paris de siste årene.

Angrepet kommer kort etter at 48 år gamle Darren Osborne kjørte inn i en folkemengde i nærheten av av Finsbury Park moské i London. En mann som var i ferd med å få førstehjelp ble drept og minst ni andre ble skadet.