Terrorisme og ekstremisme

Men politikerne hevder at de har kontroll: Københavns politi kan ikke garantere sikkerheten i Københavns politigård

Vi må ikke la terrorfrykten lamme oss og vi må leve som før, heter det støtt fra politisk hold, som hevder at de har oversikt og at politiet er godt rustet til å verne borgerne mot terrorisme. Nå avlyser Københavns politi forestillingen Copenhagen Summer Dance som har blitt oppført hver sommer i 12 år fordi de ikke kan garantere sikkerheten. I selveste København politigård.

Livet må gå videre som før, vi må stå sammen og vi må ikke la oss lamme av terrorfrykt, lyder det regelmessig fra politisk hold. Senest lød det fra PST-sjef Benedicte Bjørnland i forbindelse med våpenbeslagene som de siste to månedene er foretatt blant norske islamister; hun oppfordret folk til å delta på de sosiale arrangementene de vil i sommer og ikke la seg «lamme av frykt».

Vi blir også fortalt at det nærmest er irrasjonelt å frykte terrorisme, da badekar, en og annen hjort, pensjonister og biler er mye farligere. Så vi må for all del ikke endre atferd, for da vinner nemlig teroristene.

Utsagnene lyder mer og mer som besvergelser, og det er det kanskje også?

For de som eventuelt følte for å trosse frykten og for eksempel gå på det tradisjonelle sosiale arrangementet Copenhagen Summer Dance, kan i så fall bare skyte en hvit pinn etter det. Forestillingen har vært satt opp i 12 år, men er nå blitt avlyst av Københavns politi fordi de ikke kan garantere sikkerheten. Altså kan de ikke engang garantere sikkerheten i sitt eget hus: forestillingen foregår nemlig i Københavns politigård:

Politiet frygter for sikkerheden omkring forestillingen Copenhagen Summer Dance, der hver sommer finder sted på Københavns Politigård og har derfor aflyst alle forestillinger fra den 7. til den 13. august.

Det oplyser Dansk Danseteater, der de seneste 12 somre har lånt politigården til sommer-forestillingen.

– Vi er hos Dansk Danseteater rigtig kede af, at vi ikke kan gennemføre årets Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård, men vi respekterer selvfølgelig vores gode, mangeårige samarbejdspartner Københavns Politis trusselvurdering. Det er klart, at vi ikke kan gå på kompromis med publikums, politiets og medarbejderes sikkerhed, siger kunstnerisk leder Tim Rushton i en pressemeddelelse.

Avlysningen skyldes de siste månedenes mange terrorangrep i Europa. På bakgrunn av en sikkerhetsvurdering har Københavns politi derfor avlyst samtlige arrangementer som skulle finne sted i København politigård.