Islam

Hang ut unge kvinner i hijab som ikke fastet

Det var fremdeles solskinn på et torg i Malmø. Der befant det seg noen unge kvinner i hijab som nøt noe å spise og drikke. Det skulle vise seg å være en risikosport ettersom muslimer for tiden faster i den hellige måneden, ramadan. Fra innsiden av en kafé på samme torg, spottet noen unge menn kvinnene. Mennene tok opp mobilene sine og begynte å fotografere de spisende.

En risikosport å spise eller drikke før solnedgang under ramadan. Skjermdump fra Klar tale.

Fotoene la mennene rett ut på Snapchat. Ettersom vi har eksempler på at folk kan bli slått ned og endog drept for denne «forbrytelsen» mot en av islams fem grunnsøyler, så burde kanskje mennene tenkt seg litt om? Det er vel dette som heter moralpoliti.

Alt snus på hodet

Noen andre menn noterte på sin side hva som foregikk og konfronterte de fotograferende mennene. De som grep inn tok så frem sine mobiler og fotograferte mennene som hadde fotografert kvinnene og krydret seansen med muntlige trusler, i henhold til politianmeldelsen.

Så hvem anmeldte hvem? Mennene som la ut bildene av kvinnene på Snapchat anmeldte mennene som konfronterte dem med den nedrige oppførselen.

Husk: Det er ingen tvang i religion, som det heter i koranen. Et vers som dog overstyres av de noe mer barske versene fra Muhammeds maktepoke i Medina som politisk og militær leder.