Innsparket

Frp’s Mazyar Keshvari: «Bilbrannene skyldes innvandring»

Ingen opplysninger tilsier at det er innvandrere, sa politiet. Det er nemlig alt for tidlig å si noe som helst om hvem eller hva som kan stå bak, sa Rune Skjold i Oslo-politiet. Men det var i går.

Ingen opplysninger? Du verden! Hva med for en gang skyld å simulere litt åndsfriskhet?

Når politikere, forskere og journalister sier at årsaken til bilbranner skyldes utenforskap, parallellsamfunn og fremmedgjøring, peker alle piler i retning mot at det er innvandrere som står bak bilbranner i Oslo. Det er common sense.

Altså, parallellsamfunn er etniske eller religiøse minoriteter som har organisert seg selv på en slik måte at sosial og kulturell kontakt med majoritetssamfunnet er redusert til et minimum. Kanskje vi ikke har parallelle samfunn i Oslo ennå, men utviklingen går definitivt i gal retning. Men hyyysj, ti stille – det ordner seg. Bilbranner i Oslo kan skyldes en teknisk feil i bilene, skrev jeg lattermildt i går. I dag klarer NRK nettopp å lage den reportasjen: Den hyppigste årsaken til bilbranner er skitne motorer.

Ja, la oss snakke «skitne motorer», dere.

Hvem er det som blir arrestert og fremstilt for domstol i forbindelse med bilbranner i Europa? Face it: Det er ikke-vestlige innvandrere.

Men altså, ifølge PK-politikonstabel Rune Skjold er det «mange grunner» til at biler brenner opp midt på natta (aldri på dagtid). Han greier ikke, eller vil ikke?, sette navn på elefanten i rommet.

Hva sier pøbelen i parallellsamfunnene når de blir (anonymt) portrettintervjuet i media? – Vi blir forbannet og da setter fyr på biler som hevn mot storsamfunnet som diskriminerer og forskjellsbehandler oss innvandrere.

Av en eller annen grunn er det aldri fredselskende etniske fra Skandinavia som får et mikrofonstativ under snuten for å kunne legge all skyld på alle andre enn seg selv når biler brenner i gatene. Hvorfor?

Fordi det eksisterer ingen normalt fungerende svensker og nordmenn som oppfører seg aggressivt og destruktivt når de møter på motgang i livet og derfor løper rundt og setter fyr på biler mitt på natta.

Når forskere konkluderer med at bilbranner er knyttet opp til segregerte områder med høy populasjon ikke-vestlige innvandrere, blir det direkte latterlig når PK-politiet med fake-news-presse-mafiaen på slep, prøver å nagle Mazyar Keshvari. De har en overdose med frekkhetens nådegave.

En annen populær bortforklaring er at årsaken til sosiale uroligheter er ungdommers protest mot en monoton hverdag i fattige forsteder. Ungdommene kjeder seg sånn! Kjedsommelighet fører liksom til bomber og granater, narkotika salg, mord på høylys dag, bilbranner og steinkasting. Og alt annet grums som vokser og spirer med kjedsommeligheten, som religiøs moralpoliti som trakasserer særlig kvinner på de lokale kjøpesentrene.

Dagbladet 23. juni

Er det noen flere enn undertegnede som finner det direkte lattervekkende når Dagbladet med Rune Skjold i Oslo-politiet prøver å diskreditere Keshvari?

Absolutt alle indisier tyder på at det er unge med innvandrerbakgrunn som fyrer opp biler i Oslo – og ikke Medelsvensson eller Ola-nordmann.  Som de selv sier det: «Vi skal lage Malmø!»

Har vi for øvrig noen gang hørt om en innfødt skandinaver som blir pyroman fordi han er arbeidsledig?

Frp’s Mazyar Keshvari: « (…) tror man virkelig at det er tilfeldig at disse bilbrannene skjer på Stovner, Mortensrud, Grønland og Furuset?»

Etterhvert normalt oppegående tenkende menneske vil si ubetinget NEI, men journalistene i Dagbladet spør: «Hvorfor sier du at brannene skyldes innvandring når du ikke vet at det er årsaken?»

Keshvari:«Fordi det skjer gang på gang i de mest innvandrertette bydelene, hvor dette sammen med annen kriminalitet skaper utrygghet. Poenget er at dette kommer etter mange kritikkverdige hendelser som oppblomstring av vold begått av ungdomsgjenger med innvandrerbakgrunn og skjer i en kontekst.»

Men kverulantene i Dagbladet fortsetter «Men du vet ikke om det er riktig?»

Keshvari: «Nei, vi vet ikke hvem som har tent på disse brannene, men det er ikke tilfeldig at det skjer i disse områdene. Vi kan ikke late som om den konteksten eksisterer, det er det jeg snakker om. Dette er en utvikling vi ser i andre europeiske land med høy innvandrertette områder også.»

My God, legg ned pressen og kutt den statssubsidierte støtten til udugelige journalister. 

Og i dag ble det kjent at en ung mann i 20-årene er tatt for minst en av bilbrannene. Norsk statsborgerskap med innvandrerbakgrunn, sies det. Tro om Dagbladet vil lage en utdypende reportasje om ham? Det blir nok enkelt, for han er jo allerede sluppet løs igjen.