Aktuelt

– Den største trusselen kommer innenfra

- Den største terrortrusselen kommer innenfra, sier politimesteren i London Cressida Dick.

Det har vært tre terrorangrep på like mange måneder i Storbritannia. Til sammen er 35 mennesker drept og over 100 skadet, og politiet opplyser at de har avverget ytterligere fem terrorangrep hittil i år.

Den britiske etterretningstjenesten har identifisert 23 000 personer som ekstreme islamister, men har bare ressurser til å overvåke 3000 av dem. I følge fransk sikkerhetspoliti kreves det 30 personer for å ha full kontroll på èn mistenkt, hvilket forteller noe om hvor ressurskrevende – både menneskelig og materielt – slik overvåkning er.

– Den største terrortrusselen utgjøres av personer som bor eller har tilknytning til Storbritiannia, sier Londons politimester Cressida Dick.

Siden 2013 har politiet avverget 18 terrorangrep i landet. I gjennomsnitt har politiet arrestert èn person daglig for brudd på britisk terrorlovgiving.

De tre terroristene i London Bridge-angrepet ble skutt og drept av politiet etter bare åtte minutter, men Dick mener likevel at britisk politi ikke bør være permanent bevæpnet.

– Jeg tror bare ikke det er et fornuftig svar og effektivt mot trusselen. Jeg tror ikke folk ønsker å leve i et land hvor vi er væpnet til tennene, sier hun.

Tja, spørsmålet er vel helst om de samme folkene ønsker å leve i et land hvor de og deres barn blir massakrert på popkonserter eller slaktet under en tur på puben?