Anbefalt

Blir kvinner frie av å låses inne?

Tidligere denne måneden avslørte frilansjournalist Fredrik Drevon at treningskjeden Fitness24Seven praktiserer kjønnssegregering i sine lokaler. Nå følger han opp med en glimrende debattartikkel hos Nettavisen.

Debatten om kjønnssegrert trening tar en absurd vending når feminist Gerd Von der Lippe hevder at låst jentegym er et fristed for kvinner, skriver frilansjournalist Fredrik Drevon i en debattartikkel om kjønnssegregeringen som finner sted i Fitness24Sevens lokaler:

– Vi damer merker når kroppene våre blir objekter, og da er det greit å tilby damer et fristed fra denne godkjenningen av kroppen vår, sier idrettssosiolog og tidligere likestillingsforkjemper Gerd von der Lippe til Nettavisen.

Med dette håpløse utsagnet spenner von der Lippe bein på hele sitt kjønnspolitiske prosjekt. På 1970-tallet var hun blant de modige pionerene som bidro til at kvinner fikk delta i Holmenkollstafetten.

Les hele i Nettavisen.